macieq03 21.09.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dzien dobry .Chciałbym ułożyc płytki na ganku na którym posadzka (bardzo gładka zresztą )została pomalowana farbą .Nie jest to farba olejna .Próbowałem papierem sciernym 40, ale nie chce zchodzic,trzyma bardzo dobrze.Zagruntowałem posadzkę dwukrotnie.Czy ma to szanse powodzenia? Farbę olejną ze ścian kiedys opalałem,ale ta farba jest inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 27.09.2014 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Nie wiem o jakiej farbie mowa, ale jak podłoże jest mało przyczepne, to najlepsza byla by maszyna cos a'la flex ale z tarcza taka scierna, najlepiej wypozyczyc, moze maja gdzies w okolicy. Na to dobry grunt, a najlepiej cos w desen betonkontaktu i płytki. Tylko ja tak podaje zeby to bylo bardzo dobrze zrobione, jak Ci znowuz tak nie zalezy to tansza opcja, jakos sporowac dobrze ta powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellod 06.10.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Ale koniecznie trzeba tę farbę zdzierać? Chyba bardziej chodzi o to, aby uczynić powierzchnię bardziej chropowatą i tym samym bardziej przyczepną, jak poradził kolega. Więc nie musisz pozbywać się farby, a jedynie sporować powierzchnię. Najlepiej wypożycz maszynę - tak będzie najszybciej, bo papierem ściernym się namęczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts