Robosek 21.09.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Witam W sobote odpalony kociolek czy ktos z wiekszym doswiadczeniem i checia pomocy poczatkujacemu moze zerknac w ustawienia sterownika Od pierwszego rozpalenia jakos narazie nie wygasl cos tam sie pali.Narazie testowo zasypany mial spiekow brak popiol ladny ( jak z papierosa ) ale jakos z temp nie daje rady. https://device.esterownik.pl/device/4945/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.09.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Sprzedawca samego Cię zostawił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 21.09.2014 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Sprzedawca samego Cię zostawił? Moze nie zostawil nie zwracalem sie z prosba besposrednio do sprzedawcy dzis niedziela nie wszyscy siedza przed komputerem. Ale jak to jakis problem to sory za post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 21.09.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Witam W sobote odpalony kociolek czy ktos z wiekszym doswiadczeniem i checia pomocy poczatkujacemu moze zerknac w ustawienia sterownika Od pierwszego rozpalenia jakos narazie nie wygasl cos tam sie pali.Narazie testowo zasypany mial spiekow brak popiol ladny ( jak z papierosa ) ale jakos z temp nie daje rady. https://device.esterownik.pl/device/4945/ U mnie dopiero po trzech/czterech dniach temperatura zaczęła się stabilizować, nie wiem co ogrzewasz ale u mnie nagrzanie podłogówki około 180m2 podłogi trochę trwa przy piecu 12Kw, co innego jak utrzymanie tej temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.09.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Moze nie zostawil nie zwracalem sie z prosba besposrednio do sprzedawcy dzis niedziela nie wszyscy siedza przed komputerem. Ale jak to jakis problem to sory za postDla mnie to żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 21.09.2014 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dla mnie to żaden problem Mysle ze dla sprzedawcy tez i napewno nie zostawi mnie z problemami jak beda zreszta wszyscy wiedza ze akurat ta osoba nie chowa glowy w piasek Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.09.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Powiedzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 21.09.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 (edytowane) hej Robosek aleś tam kręcił w sobotę....chyba inne stery zgapiałeś... a inne stery mogą mieć inne dmuchawy..... zakres zmiany mocy dmuchawy do mocy kotła masz wpisany na okładce instrukcji sterownikaustawione było min 8kW, max.12kW w grupowym, masz dobrany nadmuch dla mocy 8,12,16. w podtrzymaniu dmuchaj przy tym wentylu między 43 a 48% w zależności od paliwa Daj mu popracować, dopieścić pewnie trzeba podtrzymanie do danego obiektu i paliwa i wybrać tryby i funkcje jakie Ci będą odpowiadać. Zaraz nasi w siatkę grają, więc lecę, miłej niedzieli Edytowane 21 Września 2014 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 21.09.2014 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dzieki Jarecki za odzew no troszke pokrecilem ale dzis patrze ze zaczyna to juz lepiej wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 21.09.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dzieki Jarecki za odzew no troszke pokrecilem ale dzis patrze ze zaczyna to juz lepiej wygladac Tak jak ci wyżej pisałem poczekaj z kilka dni, jak piec instalacje rozgrzeje, a później delikatna zmiana ustawień i obserwujesz co się dzieje po kilkunastu godzinach (masz sterownik internetowy i nie musisz siedzieć w kotłowni i obserwować palnik, tylko wystarczy jak przeglądniesz wykresy i statystyki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 21.09.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dzieki Maher troszke namieszalem i nie moglem sie odnalesc za szybko chcialem osiagnac zadawalajacy cel wiedza teoretyczna nie zawsze idzie w parze z praktyczna no i poczatki i nowy sprzet stwarzaja problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 21.09.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dzieki Maher troszke namieszalem i nie moglem sie odnalesc za szybko chcialem osiagnac zadawalajacy cel wiedza teoretyczna nie zawsze idzie w parze z praktyczna no i poczatki i nowy sprzet stwarzaja problemy Ja zmieniłem opał (kupiłem od tego samego producenta, ten sam opał) i po załadunku przez 4 kolejne dni mi gasł (wcześniej zmieniałem na czeski i nic takiego się nie działo). Ty masz dużo nowocześniejszy palnik i pewnie takich problemów nie będziesz miał, ale możesz sobie wydłużyć czas krótkiej przerwy w podtrzymaniu do spokojnie 90sek (w ciągu 40 nie jest ci w stanie podnieść temperaturę o 15C i ładuje kolejną dawkę, a masz 5 sek podawania to też w tym czasie tego dobrze nie spali. Po drugie jak dopiero rozpaliłeś to palnik masz pusty - brakuje żaru który utrzymywałby ci się do następnego startu, także jakieś większe ustawienia możesz robić po kilku dniach i dobrze jakbyś wzorował się na piecach Skam-P z podobnym palnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 22.09.2014 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Dzieki za dobre slowo bede opserowal narazie jest ok Ja zmieniłem opał (kupiłem od tego samego producenta, ten sam opał) i po załadunku przez 4 kolejne dni mi gasł (wcześniej zmieniałem na czeski i nic takiego się nie działo). Ty masz dużo nowocześniejszy palnik i pewnie takich problemów nie będziesz miał, ale możesz sobie wydłużyć czas krótkiej przerwy w podtrzymaniu do spokojnie 90sek (w ciągu 40 nie jest ci w stanie podnieść temperaturę o 15C i ładuje kolejną dawkę, a masz 5 sek podawania to też w tym czasie tego dobrze nie spali. Po drugie jak dopiero rozpaliłeś to palnik masz pusty - brakuje żaru który utrzymywałby ci się do następnego startu, także jakieś większe ustawienia możesz robić po kilku dniach i dobrze jakbyś wzorował się na piecach Skam-P z podobnym palnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 22.09.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Z ciekawości zapytam, wiesz jaki ten miał węglowy zasypałeś? tj z jakiej kopalni, jaka kaloryczność....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 22.09.2014 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Z ciekawości zapytam, wiesz jaki ten miał węglowy zasypałeś? tj z jakiej kopalni, jaka kaloryczność....? Z jakiej kopalni to nie wiem mam na testy 100kg gorszego i 100kg lepszego teraz zasypany jest ten gorszy wg faktury 23Mj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts