Gość jediritter 21.09.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Szanowni Państwo, Jako kompletny nowicjusz w temacie zostałem poproszony o zamalowanie kilku śladów na ścianie w niedawno odebranym mieszkaniu. Niestety, użyłem do tych fragmentów małego wałka gąbkowego, korzystając z farby akrylowej, konkretnie imparatu raufa. Myślałem, że na tym koniec - jednak po przeschnięciu farby okazało się, że prostopadle wszystko jest okej, jednak pod kątem widać smugi - fragmenty są jaśniejsze i ciemniejsze. Przejrzałem internet, zobaczyłem co zrobiłem nie tak; jedną z porad pojawiających się na wielu forach było starcie papierem ściernym warstwy farby, co tez uczyniłem. Jednakże po interwencji okazało się, że zmieniła się kompletnie faktura ściany w malowanym fragmencie - z lekko chropowatej w kompletnie gładką, co też widać. Jak mogę odwrócić ten nieszczęsny proces? Gruntowanie w danym fragmencie? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts