krzysiekradom 21.09.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Witam czytalem wiele na temat styropianu i dalej jestem zielony moze ktos kto robil juz docieplenie mi pomoze mam fundament od lawy na wysokosci 5 bloczkow czyli ok 60cm. Fundament z przodu bedzie w ziemi ale tylko na szerokosci ok 40 cm bedziemy mieli tam gabiony z kwiatami reszta styropianu dookola bedzie w marmolicie lub jakiems kamieniu elewacyjnym czy jest sens kupowac 5 cm xps czy lepiej docieplic to 8 czy 10 eps typu wodostyr, czy dawac folie kubelkowa czy tez jest zbednym wydatkiem pomozcie jak mozecie bo mam niezly metlik w glowie dodam ze fundament z bloczkow byl zasypany piachem ok 50 cm do tego chudziak, 10 cm podlogowge styropianu i 8 cm miksokreta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 22.09.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Witam czytalem wiele na temat styropianu i dalej jestem zielony moze ktos kto robil juz docieplenie mi pomoze mam fundament od lawy na wysokosci 5 bloczkow czyli ok 60cm. Fundament z przodu bedzie w ziemi ale tylko na szerokosci ok 40 cm bedziemy mieli tam gabiony z kwiatami reszta styropianu dookola bedzie w marmolicie lub jakiems kamieniu elewacyjnym czy jest sens kupowac 5 cm xps czy lepiej docieplic to 8 czy 10 eps typu wodostyr, czy dawac folie kubelkowa czy tez jest zbednym wydatkiem pomozcie jak mozecie bo mam niezly metlik w glowie dodam ze fundament z bloczkow byl zasypany piachem ok 50 cm do tego chudziak, 10 cm podlogowge styropianu i 8 cm miksokreta. Pozdrawiam jak dla mnie do ziemi tylko xps, nie ciagnie wody. a nie wierze w eps aqua, hydro itp. ja np dalem 8cm xps, na to siatka zatopiona w kleju i wywinieta na bloczki, na to poszly sciany. folia kubelkowa to w ogole najglupsza glupota. podpatrzone.u niemcow i nieudolnie kopiiwane. u nich stosuje sie to do osuszania budynkow i to jest caly system, a u nas wrzuca folie a poznien kwiatki w gym wyrastaja :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekradom 22.09.2014 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Tez myslialm o ty xps-ie ale jest ich duzo na rynku ceny od 300 do nawet 550 zl czym sie kierowac kupujac go, moj znajomy ktory robi mi elewacje mowil zeby nie pakowac sie w koszta bo teoretycznie styropian nie bedzie w zienmi dlatego zapytalem na forum. Z drugiej strony zakup dobrego eps 200 to tez koszt ok 270 zl. Teraz pytanie czy xps za 300 zl bedzie lepszy od eps 200 za 270. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 22.09.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 kup taki: http://allegro.pl/synthos-xps-styrodur-basf-dow-ravatherm-i4596930922.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 22.09.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 no to mu poleciłeś/aś dostawcę. Po swoich przygodach nie polecam tego dostawcy ( zresztą wątek nt. tej firmy już jest na forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekradom 22.09.2014 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Dzieki za info o dostawcy sluchajcie jeszcze raz styropian u mnie nie bedzie w ziemi mam fundament wyciagniety 60 cm ponad ziemie jedynie gdzie bedzie ziemia to z przodu domu beda tam zrobione z kostki gabiony szerokosci ok 40-60 cm wiec ziemia tam nie bedzie trzmala wody bo bedzie jej niewiele, i wypija to kwiaty.Znalazlem cos co nazywa sie WODOSTYR super eps -p150 Izolbet gdzie nasiakalnosc ma 1,1% a lambda jest 0,034 w/mk. Co o nim myslicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 22.09.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 no to mu poleciłeś/aś dostawcę. Po swoich przygodach nie polecam tego dostawcy ( zresztą wątek nt. tej firmy już jest na forum) Nie sprawdzałem dostawcy Chodziło mi tylko o produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 22.09.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Dzieki za info o dostawcy sluchajcie jeszcze raz styropian u mnie nie bedzie w ziemi mam fundament wyciagniety 60 cm ponad ziemie jedynie gdzie bedzie ziemia to z przodu domu beda tam zrobione z kostki gabiony szerokosci ok 40-60 cm wiec ziemia tam nie bedzie trzmala wody bo bedzie jej niewiele, i wypija to kwiaty.Znalazlem cos co nazywa sie WODOSTYR super eps -p150 Izolbet gdzie nasiakalnosc ma 1,1% a lambda jest 0,034 w/mk. Co o nim myslicie. czyli co poziom ziemi masz na wysokosci gory lawy? na pewno nie. jak chxesz sprawdzic jak nienasiakkiwy jest ten eps to poloz w kaluzy i kleknij, za moment bedziesz mial mokre kolana. a taki nasiakniety styro nie trzyma ciepla. wg mnie lepszy jest najtanszy xps od najdrozszego eps. p.s. ja tez mam u siebie synthosa pokazanego w linku, ale nie od tego sprzedawcy tylko od lokalnego u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.09.2014 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Zapraszam po XPS-a URSA N-III-L - aktualnie 423 brutto m3 Ja realizuje dostawy na czas i mam towar na placu... chcecie zdjecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts