Kasia Rodak 23.08.2015 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam serdecznie w moim "dzienniku budowy", trudno go w tej chwili nazwać dziennikiem, raczej miesięcznik - cały czas dłubiemy działamy coś na placu boju. Moje okno w kuchni ma wymiary 146 x 208 cm, dzielone 1/3 do 2/3 - na chwilę obecną to okno zmieniłabym na pewno na szersze, co najmniej 240 cm i większa część dolną, gdyż teraz patrząc przez okno widzę profil łączący dolną część z górną. Górna część to skrzydło ale nieotwieralne - fix i tu też bym dokonała zmiany- zrobiłabym szyby w profilu, bo teraz jest dużo mniej światła. Dodam jednak że u mnie jest przedłużona kuchnia i takie okno jest moim zdaniem za małe, niewiem jak jest u Pani...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Rodak 23.08.2015 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 A my cały czas do przodu - szkoda że aparatu nie mam w domu tylko na budowie. Deszczówka skończona - zasypana - wszystko działa super Elektryka - zrobiona, własnoręcznie przez męża, z zawodu oczywiście nie elektryk Tynki gipsowe - zrobione, robiliśmy twardy tynk MP 75 Diamant, wyszły fajnie, gładko [ZLECONE FIRMIE] Kanalizacja - zrobiona, wszelkie odpływy od wanny, prysznica, umywalek, zmywarki, kibelka Woda - zrobiona, ciepła, zimna, cyrkulacja Ogrzewanie - zrobione, ogrzewanie podłogowe - jakieś 60% powierzchni (wiatrołap, korytarz, kuchnia, salon, WC, łazienka i sypialnia - gdyż tu nie mieliśmy miejsca na grzejnik), reszta grzejniki - czyli dwa pokoje, garaż i drabinka w łazience dużej) Podłogówkę podzieliliśmy na 6 obwodów - rurki wyprowadzone do skrzynki w garderobie, ale rozdzielacza BRAK, drugi rozdzielacz umiejscowiony w kotłowni za piecem. Wylewki - zrobione prawie, co oznacza że zrobiony jest cały dom, ale bez garażu. Na podłogi ułożyliśmy 22 m styropianu 0,038 Austrotherm. Powinno wystarczyć [ZLECONE FIRMIE] Podłączeniem pieca i bojlera - a raczej pompy ciepła (300l) zajmuje się także mój małż - jeszcze chilę i będzie finiszował. Ale o tym raczej nie opowiem bo to dla mnie czarna magia Fotki będą niebawem, czyli wtedy gdy przywiozę aparat z budowy. Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts