Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Parterówka NEPTUN 7

Recommended Posts

Witam serdecznie w moim "dzienniku budowy", trudno go w tej chwili nazwać dziennikiem, raczej miesięcznik - cały czas dłubiemy działamy coś na placu boju.

Moje okno w kuchni ma wymiary 146 x 208 cm, dzielone 1/3 do 2/3 - na chwilę obecną to okno zmieniłabym na pewno na szersze, co najmniej 240 cm i większa część dolną, gdyż teraz patrząc przez okno widzę profil łączący dolną część z górną. Górna część to skrzydło ale nieotwieralne - fix i tu też bym dokonała zmiany- zrobiłabym szyby w profilu, bo teraz jest dużo mniej światła.

Dodam jednak że u mnie jest przedłużona kuchnia i takie okno jest moim zdaniem za małe, niewiem jak jest u Pani...?

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A my cały czas do przodu - szkoda że aparatu nie mam w domu tylko na budowie.

Deszczówka skończona - zasypana - wszystko działa super

Elektryka - zrobiona, własnoręcznie przez męża, z zawodu oczywiście nie elektryk :-)

Tynki gipsowe - zrobione, robiliśmy twardy tynk MP 75 Diamant, wyszły fajnie, gładko [ZLECONE FIRMIE]

Kanalizacja - zrobiona, wszelkie odpływy od wanny, prysznica, umywalek, zmywarki, kibelka

Woda - zrobiona, ciepła, zimna, cyrkulacja

Ogrzewanie - zrobione, ogrzewanie podłogowe - jakieś 60% powierzchni (wiatrołap, korytarz, kuchnia, salon, WC, łazienka i sypialnia - gdyż tu nie mieliśmy miejsca na grzejnik), reszta grzejniki - czyli dwa pokoje, garaż i drabinka w łazience dużej)

Podłogówkę podzieliliśmy na 6 obwodów - rurki wyprowadzone do skrzynki w garderobie, ale rozdzielacza BRAK, drugi rozdzielacz umiejscowiony w kotłowni za piecem.

Wylewki - zrobione prawie, co oznacza że zrobiony jest cały dom, ale bez garażu.

Na podłogi ułożyliśmy 22 m styropianu 0,038 Austrotherm. Powinno wystarczyć :-) [ZLECONE FIRMIE]

Podłączeniem pieca i bojlera - a raczej pompy ciepła (300l) zajmuje się także mój małż - jeszcze chilę i będzie finiszował. Ale o tym raczej nie opowiem bo to dla mnie czarna magia ;-)

Fotki będą niebawem, czyli wtedy gdy przywiozę aparat z budowy.

Pozdrawiam wszystkich budujących