Gość 26.06.2002 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 bARDZO PODOBAJĄ MI SIĘ OKNA ZE SZPROSAMI WEWNĄTRZ SZYBY - NIESTETY MOGŁAM JE OGLADAC TYLKO Z ZEWNATRZ CZY OD SRODKA SA ROWNIE ATRAKCYJNE CZY NIE WYGLADAJA JAK KRATY ??? PROSZE O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.06.2002 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Z wewnątrz wyglądają też dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2002 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Wygląd to jedno, ale czy widzieliście kiedyś okna ze szprosmi międzyszybowymi zimą? Przy dużej różnicy temperatur na ich wysokości skrapla się woda. Szprosy są wykonane z aluminium i tworzą mostek termiczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dlugi 02.07.2002 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 Piep...ysz Widziales kiedys z bliska szyby ze szprosami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 03.07.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 hmm co za słownictwo swoją drogą to anonim chyba rzeczywiście jest przewrażliwiony, poza tym skąd to aluminium ? Wydawało mi sie że dajmy na to w drewnianych oknach szprosy są drewniane to raz a i same szprosy z tego co wiem nie dotykają ani zewnętrznej ani wewnętrznej szyby, to dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.07.2002 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 On 2002-07-03 15:18, dobrzykowice wrote: Wydawało mi sie że dajmy na to w drewnianych oknach szprosy są drewniane to raz a i same szprosy z tego co wiem nie dotykają ani zewnętrznej ani wewnętrznej szyby, to dwa. Zastanawialiśmy się długo z żoną nad ewentualnością zakupu okien ze szporosami, lecz w końcu z nich zrezygnowaliśmy (ach te ceny). Sporo takich okien naogladaliśmy się i stwierdzam, że szprosy bywają i drewniane i plastikowe i metalowe (czy to aluminium - nie wiem). Bywają umieszczone między szybami, przylegają do szyb a także są umieszczane na ruchomych zawiasach na zewnatrz okna. Czyli "do wyboru - do koloru" Co do słownictwa anonimowego - to masz całkowitą rację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dlugi 04.07.2002 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2002 Sorry - ponioslo mnie. Wiec nie zawsze sa szprosy drewniane - ja mam w drewnianych oknach szprosy aluminiowe tylko sa powleczone metalem w kolorze zlota. Szpros nie dotyka do szyby - powiem wiecej - utrzymuje staly dystans pomiedzy szybami. Na przecieciach ma nalozone silikonowe krople, ktore dotykaja do szyby utrzymujac stala odleglosc. Czy to w czyms pomaga? - nie wiem ale wystarczy popatrzec na szyby bez szprosow np. rano - widac ze nie sa plaskie tylko wklesle - wszystko przez zmiany temp. Takie chodzenie szyby moze miec wplyw na szybsze ubycie argonu z miedzyszybia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts