paw.szikur 22.09.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Tak jak w temacie, poszukuję dobrego fachowca, który mógłby zająć się projektem i instalacją kominka z płaszczem wodnym. Interesuje nas też możliwość wyprowadzenia rur, które dadzą możliwość ogrzania pomieszczeń wyższych kondygnacji domu. Oglądamy w marketach budowlanych różnego typu możliwości ale nie wiemy co dokładnie wybrać, coś do zabudowy czy wolno stojącego, coś większej czy mniejszej mocy grzewczej. Dlatego najlepiej, żeby zajął się tym fachowiec będący na bieżąco w tego typu sprawach. Oczywiście ważną kwestią jest to, żeby potrafił słuchać i nie narzucać nam niczego na siłę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 22.09.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 A może coś dobrego ..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.09.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Tak jak w temacie, poszukuję dobrego fachowca, który mógłby zająć się projektem i instalacją kominka z płaszczem wodnym. Interesuje nas też możliwość wyprowadzenia rur, które dadzą możliwość ogrzania pomieszczeń wyższych kondygnacji domu. Oglądamy w marketach budowlanych różnego typu możliwości ale nie wiemy co dokładnie wybrać, coś do zabudowy czy wolno stojącego, coś większej czy mniejszej mocy grzewczej. Dlatego najlepiej, żeby zajął się tym fachowiec będący na bieżąco w tego typu sprawach. Oczywiście ważną kwestią jest to, żeby potrafił słuchać i nie narzucać nam niczego na siłę.. No w tych rejonach faktycznie ciężko o firmę kominkową No chyba, żeby się dobrze porozglądać w okolicy, to może trafić się jakaś z wolnymi terminami w 2014 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 22.09.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Tak jak w temacie, poszukuję dobrego fachowca, który mógłby zająć się projektem i instalacją kominka z płaszczem wodnym. Mogę zasugerować Pana Jacka z PGB System,zna się na tym co robi. Montował nam centralne ogrzewanie w domu,wszystko sprawnie i wymagania o których wspominasz zachowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw.szikur 23.09.2014 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Kojarzę to firmę. To chyba na Sygnały, bo zdarza mi się tamtędy jeździć do znajomych. Przechodząc do kwestii to chyba instalacja kominka to nie to samo co instalacja c.o. Poza tym ja myślę o czymś bardziej złożonym, jak pisałem w temacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw.szikur 23.09.2014 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 No w tych rejonach faktycznie ciężko o firmę kominkową No chyba, żeby się dobrze porozglądać w okolicy, to może trafić się jakaś z wolnymi terminami w 2014 roku... Wiem, że "specjalistów" nie brakuje ale nie chcę brać z łapanki nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 ............. Przechodząc do kwestii to chyba instalacja kominka to nie to samo co instalacja c.o. Poza tym ja myślę o czymś bardziej złożonym, jak pisałem w temacie.. Po pierwsze to nie kojarzysz tego co piszesz.Po drugie skoro piszesz o KZPŁW to jego montaż jego instalacja i instalacja CO jest właśnie bardzo ściśle powiązana by ogrzewać dom. Np. DGP to już inna kwestia bo jest wykorzystana beż użycia wody.Zamontujesz KZPŁW w salonie obudujesz i co dalej???.Będziesz się na niego patrzył???.Musisz doń podłączyć wiele urządzeń by pozyskiwać energię cieplną. Poza tym ja myślę o czymś bardziej złożonym, jak pisałem w temacie.. To jest ta niby złożoność??? Interesuje nas też możliwość wyprowadzenia rur, które dadzą możliwość ogrzania pomieszczeń wyższych kondygnacji domu. Może ja o czymś nie wiem jakich rur???.Czym te rury w tej skomplikowanej budowie twej przyszłej instalacji mają się zakończyć???.Np. jakim zabezpieczeniem i innymi współpracującymi urządzeniami(pompy,bufory ZCWU,zawory,itp)chcesz swój układ wspomagać by był bezpieczny.??? Proponuję ci fachowca na zasadzie ogłoszenia.Napisz tak jak tu na FM i czekaj na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 23.09.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Paw.szikur jak piszę mój przedmówca nie masz zbytnio racji,te zagadnienia są powiązane. Zresztą wykonawca,o którym wspominałam sam proponował mi kwestie kominka i nawet dokładnie objaśnił co byłoby dobrym rozwiązaniem ale na razie nie mamy środków. P.S:Wzięcie kogoś na zasadzie ogłoszenia też jest rozwiązaniem ale uważaj,żeby to nie był jakiś amator bo poprawki mogą kosztować tyle samo co pierwotne założenie instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2014 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Paw.szikur jak piszę mój przedmówca nie masz zbytnio racji,te zagadnienia są powiązane. Zresztą wykonawca,o którym wspominałam sam proponował mi kwestie kominka i nawet dokładnie objaśnił co byłoby dobrym rozwiązaniem ale na razie nie mamy środków. P.S:Wzięcie kogoś na zasadzie ogłoszenia też jest rozwiązaniem ale uważaj,żeby to nie był jakiś amator bo poprawki mogą kosztować tyle samo co pierwotne założenie instalacji. Chodziło mi o coś w rodzaju castingu lub przetargu na prace zlecone i nie zawsze jest tak kolorowo gdy mamy kogoś z polecenia.To niestety tylko mit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.09.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Wiem, że "specjalistów" nie brakuje ale nie chcę brać z łapanki nikogo. Wysłałem namiary na PW. To spec od kominków, na roboty z płaszczem wodnym bierze ze soba speców od wodnych instalacji grzewczych. Tak jest chyba optymalnie Panowie z PGB to instalatorzy, nie kominkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw.szikur 24.09.2014 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Dziękuje wszystkim za namiary,jeszcze dziś będę się kontaktował. Proszę mnie też nie skalpować ponieważ jestem zielony w temacie instalacji, dlatego liczę na pomoc i najlepiej odpowiadałby mi fachowiec z mojego regionu bo w razie problemu mam człowieka pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts