Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak przeprojektować mieszkanie 55 m2 na 3 pokoje

aper

Recommended Posts

Twój rysunek nie trzyma proporcji - np. ściana 420cm w mniejszym pokoju jest krótsza niż ściana 370cm w dużym pokoju itp. Skośne ściany z drzwiami do pokoju i łazienki nie są wobec siebie równoległe? Wygląda jakby to przejście do kuchni się zwężało... Pod jakim kątem są ustawione wszystkie skośne ściany? Na takim rzucie nie da się planować. Próbowałam przerysować to porządniej ale brakuje dużo wymiarów, w tym grubości ścian i szerokości drzwi.

Uzupełnij proszę wymiary zaznaczonych przeze mnie odcinków i sprawdź te poprzednio napisane to spróbuję to ogarnąć. Mam wątpliwości bo m.in. w łazience komin 55cm i kawałek ściany obok niego 51cm dają w sumie 106cm wewnątrz łazienki a od strony salonu to jest 98cm(wymiary w żółtych kółkach). Najlepiej byłoby znać długość KAŻDEGO kawałka ściany ale zobaczymy jak to wyjdzie.

wymiary do uzupełnienia.jpg

A - ścianka z tv od strony salonu, mierzona od ściany z drzwiami balkonowymi,

B- długość przedpokoju do ścianki 80cm,

C- długość ściany między przedpokojem a mniejszym pokojem,

D- maksymalna długość salonu, od drzwi balkonowych do ściany mniejszego pokoju,

E- maksymalna szerokość salonu(własciwie chyba całego mieszkania),

F - szerokość salonu do najbardziej wystającego rogu łazienki,

G - szerokość łazienki,

H - długość łazienki,

I - długość ściany między pokojem a kuchnią(najlepiej zmierzona po obu stronach).

X i Y - szerokość korytarzyka prowadzącego do kuchni.

Dp i Dł - szerokość drzwi do pokoju i łazienki

Niczego nie gwarantuję, być może będę prosić o jeszcze jakies wymiary a i tak nie wiadomo czy w efekcie da się coś sensownego narysować...