rydzykje 22.09.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Witam serdecznie, stałem się szczęśliwym posiadaczem gresu:1. Gres Polerowany Paradyż Arkesia Beige - przedpokój i kuchnia2. Gres Polerowany RIMAL PORCELLAN kremowy - łazienka3. Gres Matowy Concept Nowa Gala czarny CN14 - klatka schodowa Chciałbym prosić o pomoc ludzi którzy posiadają ten sam gres. 1. Czy impregnować gres nr 1 (Paradyż) - producent napisał, że gres już jest zaimpregnowany.2. Nie mogę znaleźć nic na temat polecanych impregnatów do gresu nr 2 (RIMAL)? Wiem, że na pewno wymaga impregnacji.3. Gres nr 3 (Nowa Gala) czym impregnować?4. Jakie środki polecacie do konserwacji ww gresów? Gres w każdym z pomieszczeń jest już położony wraz z fugą. Wiem, że jest kilka tematów tutaj. Ale w każdym ludzie zamiast trzymać się jednego producenta, komentują pisząc o zupełnie innym. Dziękuję, pozdrawiamMat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 21.11.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Witam mam gres polerowany Nowa Gala 02, impregnowałam środkiem HG 2 razy, ogólnie to trzeba bardzo uważać z tymi gresami polerowanymi . Robiłam próby z różnymi środkami, zostawiona mokra torebka herbaty na całą noc na kilku płytkach zaimpregnowanych rożnymi środkami, efekt - na każdej płytce mocna plama !!! ogólnie HG mi najbardziej podpasował , ale musze powiedzieć, że mam jedną małą plamę po bitej śmietanie ( za późno zmyłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts