Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Impregnacja gresu polerowanego/matowego i późniejsza jego ochrona/konserwacja.

rydzykje

Recommended Posts

Witam serdecznie,

stałem się szczęśliwym posiadaczem gresu:

1. Gres Polerowany Paradyż Arkesia Beige - przedpokój i kuchnia

2. Gres Polerowany RIMAL PORCELLAN kremowy - łazienka

3. Gres Matowy Concept Nowa Gala czarny CN14 - klatka schodowa

Chciałbym prosić o pomoc ludzi którzy posiadają ten sam gres.

1. Czy impregnować gres nr 1 (Paradyż) - producent napisał, że gres już jest zaimpregnowany.

2. Nie mogę znaleźć nic na temat polecanych impregnatów do gresu nr 2 (RIMAL)? Wiem, że na pewno wymaga impregnacji.

3. Gres nr 3 (Nowa Gala) czym impregnować?

4. Jakie środki polecacie do konserwacji ww gresów?

Gres w każdym z pomieszczeń jest już położony wraz z fugą.

Wiem, że jest kilka tematów tutaj. Ale w każdym ludzie zamiast trzymać się jednego producenta, komentują pisząc o zupełnie innym.

Dziękuję, pozdrawiam

Mat

• 1 month później...
Witam mam gres polerowany Nowa Gala 02, impregnowałam środkiem HG 2 razy, ogólnie to trzeba bardzo uważać z tymi gresami polerowanymi . Robiłam próby z różnymi środkami, zostawiona mokra torebka herbaty na całą noc na kilku płytkach zaimpregnowanych rożnymi środkami, efekt - na każdej płytce mocna plama !!! ogólnie HG mi najbardziej podpasował , ale musze powiedzieć, że mam jedną małą plamę po bitej śmietanie :( ( za późno zmyłam )