Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś ma wkład kominkowy Tapis Hergom Horyzont i ma opinie na jego temat?

Pytałem wujka google, ale nic nie znalazłem na temat tego wkładu.

Link do kominka: http://www.tapis.pl/promocje/tapis-horyzont.htm

Z góry dziekuję

DG

https://forum.murator.pl/topic/193724-tapis-hergom-horyzont-pro%C5%9Bba-o-opinie-na-temat-wk%C5%82adu/

A co z nim jest nie tak ?

Na co mam zwrócić uwagę przy szukaniu wkałdu.

Nie udało mi się znaleźć wkładu trójszybowego w tej cenie. Przeważnie są powyżej 10 tys.

DG

to że większość wkładów 3-szybowych jest w cenie to powinno dać do myślenia.

Jeżeli masz zamiar zaoszczędzić kilka ładnych tyś zł to przeznacz kilka stów i przejedź się po salonach i obejrzyj te wkłady za kilkanaście tyś i jako wisienkę na torcie zostaw sobie ten za 8 na koniec...

po ponownym przeczytaniu opisu tego wkładu doszedłem do wniosku że ten wkład ma coś czego inne wkłady 3-szybowe nie mają... Ma kuwetę :)

Ktoto...wcale nie napisał, że to coś złego;)

Jest to zwykle duży element żeliwny z wbudowanym , stałym rusztem, bez możliwości wymiany samego rusztu. Wymiana całej kuwety bywa kosztowna. Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale mam na myśli rozwiązanie jakie Romotop zastosował np w piecyku EVORA.

Co jest złego we wspomnianym wkładzie widać gołym okiem pod koniec prezentacji filmowej. Tym bardziej, że paliwem był gaz.

:)

To że paliwem jest gaz to chyba zauważyłem, ale złego gołym okiem nie potrafię zobaczyć :). Możesz mi powiedzieć co jest złego? Bo już mnie oczy od patrzenia na ten filmik bolą :) .

DG