Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czym zabezpieczyc wylewkę betonową na tarasie (na kilka lat)

quasinur

Recommended Posts

Witam

Przeglądałem to forum w działach izolacje i tarasy i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie

Otóż mam na tarasie wylewkę betonową ze spadkiem. W przyszlosci pojawią sie tam płytki.

Niestety nie nastapi to w przeciągu roku czy dwóch lat.

Boję się ze tak pozostawiony beton ulegnie zniszczeniu

czy istnieje jakis impregnat/lakier do betonu, który zabezpieczy taką wylewkę na parę lat, na który będę mógł w przyszłości położyć płytki?? (plus inne wymagane warstwy)

z góry dziękuję za odpowiedz

Marcin

• 4 weeks później...
Witam

Przeglądałem to forum w działach izolacje i tarasy i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie

Otóż mam na tarasie wylewkę betonową ze spadkiem. W przyszlosci pojawią sie tam płytki.

Niestety nie nastapi to w przeciągu roku czy dwóch lat.

Boję się ze tak pozostawiony beton ulegnie zniszczeniu

czy istnieje jakis impregnat/lakier do betonu, który zabezpieczy taką wylewkę na parę lat, na który będę mógł w przyszłości położyć płytki?? (plus inne wymagane warstwy)

z góry dziękuję za odpowiedz

Marcin

Pomaluj żywicą epoksydowa(grunt).I zasyp dobrze piaskiem kwarcowym np 0,4-0,8mm żeby nie było gładkich plam i na drugi dzień nadmiar piasku należy zebrać.Stworzy to szczelna powłokę. Możesz pomalować bez piasku na gładko,ale na wersje z piaskiem możesz bez problemu kłaść płytki.

Ten preparat który pokazałeś na pewno się nie sprawdzi na parę lat

• 5 months później...
  • 2 years później...