JakubF 23.09.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 (edytowane) Witam. Jestem posiadaczem tego pieca. Piec jest cały w smole, którą źle się czyści. Chciałem rozwiązać ten problem i zacząłem zbierać informacje na temat palenia w piecu. Po przeczytaniu kilku forów zdałem sobie sprawę, że tak naprawdę nie umiem palić w piecu . Piec posiada sterownik i wentylator. Paliwem jest drewno i węgiel. Palenie wygląda tak że daje drobne szczypy na spód i dorzucam drzewa, a puźniej dosypuje węgła. Temperatura pieca w zimie to 55°, a na wiosnę i jesień 45°. Jak mam palić w tym piecu? Temperatura nie mniejsza niż 60°, a kaloryfery skręcić? Rozpalać go od góry czy dalej od dołu? Jak połączyć węgiel z drzewem tj. drzewo na dole węgiel na górze? czy odwrotnie? Jak korzystać z wentylatora? jak go ustawić? Edytowane 23 Września 2014 przez JakubF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JakubF 23.09.2014 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Ten temat do kasacji, przepraszam za zamieszanie ale literówka w temacie i chciałem poprawić dałem wstecz i wyszły dwa tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtBe 26.09.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Pytanie Jaka jest moc kotła ?Jaką powierzchnię mamy do ogrzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts