Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[b]zbiornik na szambo![/b]

Recommended Posts

nie dziw się forumowicze zaczynają rozumieć i nie odpisują na tematy śmieszne, głupie, i te które nie powinny się tu znaleść a w dziale ogłoszenia. Zasada prosta ogłoszenia do ogłaszeń, problemy rodzinne do działu "psycholog..." itd...

A czas wziąść książkę telefoniczno i podzwonić, wszędzie gdzie tylko jade to widze: "szamba, SZAMBA, sprzedaż montaż szamba)

do konca miesiaca musze miec szambo, poszukuje zbiornika stalowego na 15000 l w okolicach Zielonej Gory, ale czy to słuszna droga?

Ja zamówiłem szambo betonowe 6m sześć. bo beczkowóz nie weźmie na raz więcej- takie u nas mają.

Tutaj zamówiłem możesz poczytać; http://www.probud.pl/sz46m.htm gdyby w twojej okolicy takie robili bo za transport liczą od odległości. W najbliższą środę mają mi przywieść.

Wydaje mi się, że 15000 to za duże.

Naturalnie że na zbiornik szczelny trzeba mieć atest, ale czy w Polsce ktoś to sprawdza. najczęściej zakopuje się stalowe lub betonowe zbiorniki, których szczelność jest co najmniej dyskusyjna. "Lepiej" przecież gdy zbiornik tak naprawdę nie jest szczelny nie :wink: .

Jak policzyłem przed budową domu ile powinienem wydać na wywóz nieczystości z szmba (około 180 zł/ miesiąc) od razu zdecydowałem się na oczyszczalnię. A inni wlewają zawartość swoich "szczelnych" zbiorników na pole (mówię o moich sąsiadach). Z tym jest podobnie jak z wyprowadzaniem psów niech robi byle gdzie aby tylko nikt nie zobaczył. :evil: (też mam psa).