FERDAS90 23.09.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witam serdecznie.Moja sytuacja wygląda tak: posiadam dom 8m x 10m bez poddasza, potrzebuje jeszcze trochę metrów kwadratowych i o to mój pomysł. Do jednego boku domu dobudowana jest stajnia, w tej chwili jest ona nie używana. Plan jest taki aby ją zburzyć i w jej miejsce postawić dobudówkę do domu. Jej wymiary to 8m x 4m . I teraz dwa zasadnicze pytania: 1. na mapie MPZP stajnia widnieje jako budynek "inny" (ani nie mieszkalny ani nie przemysłowy) i mniej więcej w samym jej środku przechodzi granica terenu budowlanego MR2 i ZE. słyszałem że w takim przypadku kiedy chciałbym stajnie zburzyć i w jej granicach postawić dobudówkę do domu to odpowiednim wyjściem jest złożenie wniosku o przebudowę? czy to dobre rozwiazanie? 2. W jakiej sumie pieniędzy powinienem się zamknąć aby postawić budynek w stanie surowym otwartym? Proszę o info, dzięki pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 27.09.2014 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 A nie lepiej jakos przerobic ta stajnie na mieszkalny i w realu i w papierach? Mury zdrowe? Fundament tam jest? wylewki porobic, tynki, sufity, wybic dziure i voila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts