grzesiek660 23.09.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witam. Zabraliśmy się za remont mieszkania i przyszedł czas na zmianę ogrzewania z elektrycznego na gazowe. Problem w tym, że blok był budowany z płyt żelbetowych czyli kucie to istna mordęga. Jak rozsądnie puścić rury do grzejników, żeby nie były potem widoczne? Jeden z hydraulików zaproponował, żeby puścić rury plastikowe sufitem, ale wtedy praktycznie w każdym pomieszczeniu będzie trzeba robić zabudowę k-g, żeby to wszystko schować. Martwi mnie też czy nie spadnie wydajność tego ogrzewania jak pompka będzie pchać ciągle wodę na 2,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.09.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 ja mam rury miedziane, cienkie, sztywne więc nic nie jest pouginane, mam do nich przyklejone listwy podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek660 23.09.2014 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Listwy drewniane? Mają jakąś faze od strony ściany? Ile mniej więcej miedź odstaje od ściany po zamontowaniu i jak jest zamontowana? na obejmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.09.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 ja mam zwykłe listwy z tworzywa ale widzialem też takie listwy wysokie które by zakryły wszystko (zamknelyby od gory), na uchwytach odstaje około 2,5 cm, przy czym połozyłem panele podłogowe i automatycznie listwa poszła centymetr w góre, jak nisko pójda rurki to niewiele będzie widać górnej rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek660 23.09.2014 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 A jak z listwami drewnianymi? Niby znalazłem coś takiego jak listwa przypodłogowa grzejna, ale znowu zamontuje takie coś na ścianie po której idą rury to będzie sie różnić od reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts