kriss1983 23.09.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witam Jestem na etapie budowy tego domu http://www.horyzont.com/projekty/462-milenka-wersja-a-z-pojedynczym-garazem.html#/typ-lustro Obecnie została zrobiona płyta fundamentowa na styropianie EPS 300 Aqua. W płycie fundamentowej zostały zamontowane wszystkie media, TV, internet i rury do podłogówki oraz wstępna instalacja do pompy ciepła. Jutro tj. 24.09. murarze zaczynają morować ściany domu więc można jeszcze kombinować z odkurzaczem Niestety dałem ciała i nie zrobiłem instalacji odkurzacza centralnego w płycie więc potrzebuje teraz pomocy w zaprojektowaniu takiej instalacji. Tak wygląda obecnie płyta fundamentowa Zdjecie świerzo po zalaniu betonem. Płyta została wykonana w technologii Szwedzkiej i w miejscach gdzie na ścianach będą przyłącza wody, prądu, włączniki itd. wystają z płyty wszystkie przewody i rurki. Poniżej zdjęcie, na którym oznaczyłem umiejscowienie zbiornika pompy ciepła i bufora w kotłowni, przykładowe miejsca umiejscowienia odkurzacza centralnego o raz przykładowe miejsca gniazd odkurzacza. Proszę o pomoc w ustaleniu przebiegu instalacji odkurzacza oraz oznaczenie na zdjęciu gdzie najlepiej jeszcze umiejscowić 1-2 gniazda odkurzacza. Co myślicie o przeprowadzeniu instalacji odkurzacza poddaszem nieużytkowym(strop drewniany, wiązarowy) i zejście pionowo w dół. Innym pomysłem jest zrobienie instalacji powyżej rur doprowadzających wodę do przyszłych kranów itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts