Arthizmoo 24.09.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Witam wszystkich, poradźcie proszę co zrobić w takim przypadku. Pion jest zamurowany w kanale przy kominie, nie mam możliwości jego obniżenia. Problem w tym, że odejście od pionu zamiast nad samą podłogą wychodzi dolną krawędzią 5,5 cm ponad podłogę. Rura (odpływ) od wanny i kabiny oddalona jest o około 3m tak więc teoretycznie powinienem ją podnieść o około 6cm (2cm/mb). Przy obecnej wysokości dolnej krawędzi odejścia z pionu 5,5cm + 6cm spadek + 5cm średnica rury wychodzi mi 16,5cm. nie schowam tego pod wylewką. Co radzilibyście zrobić w tej sytuacji? Jedyne co przychodzi mi do głowy to przewiert przez strop tuż przy pionie do kotłowni gdzie mam zrobione inne odejście z tego samego pionu fi 50 na skropliny od pieca. Jeśli wczepiłbym tam górną łazienkę minusem byłaby tylko rura w kotłowni wyciągnięta na wierzch. Z góry dziękuję za podpowiedzi, Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 24.09.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 co za problem rozkuć trochę ścianę i obniżyć rurę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthizmoo 24.09.2014 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 (edytowane) Problem w tym, że nawet jeśli rozkuję komin to nie uniosę rury/ nad trójnikiem do góry. Rura wychodzi z komina jako odpowietrzenie i jest zabetonowana czapką, komin obrobiony przez dekarza więc raczej nie do ruszenia. Dodam, że temat dotyczy poddasza użytkowego. Edytowane 24 Września 2014 przez Arthizmoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts