paradox2604 25.09.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 witam mam takie pytanko, planuje zrobić taras przy domku i mam problem z fundamentem.taras bedzie miał wysokosc 2-4 bloczków fundamentowych ponad gruntem ,i tu moje pierwsze pytanie, czy bloczki mogę dać na sztorc, czyli grubość ściany wyjdzie 12 cm a wysokość około 2 bloczków czy muszą być na płasko? i dtrugie pytanie wsumie najwazniejsze wykopałem ławę pod bloczki na głębokość 80 cm i ją tak zalałem czy taka głębokość może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.09.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Gdzie mieszkasz ? jak dałeś poniżej poziomu przemarzania gruntu będzie OK, jak płyciej przy dużych mrozach możesz mieć problemy ( chociaż nie zawsze ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 25.09.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 pustaki na sztorc są ok. Jedyne co, to wylej na nich jakiś beton zbrojony dwoma prętami. Zapobiegnie to odpadaniu tych górnych pustaków które zapewne wystąpi. Wylałeś fundament, czy ławy? Ale tak czy inaczej, pod taka altankę powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 25.09.2014 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 tz równo z poziomem gruntu wylałem ławy czyli maja 80 cm głębokosci na nich chce wymurowac bloczki. u mnie strefa przemarzania niby jest od 1-1,2 m wiec nie wiem myslalem ze pod bloczki az takiej lawy głebokiej nie trzeba kopac poniewaz nie bedzie na niej jakiegos duzego ciezaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts