Justyna P 26.09.2014 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Silną motywacją dla wygospodarowania miejsca na garderobę (ok 6 m2) był mój wieczny problem z przedmiotami typu ręczniki, firanki, obrusy, poduszki, kołdry i przede wszystkim ciuchy dzieci - takie, które trzymałam po starszaku dla młodszego, itd. Czasami chętnie przyjęłam ciuszki od szwagierki czy koleżanek ale one były tymczasowo za duże - zawsze miałam to powciskane w szafy, pod łóżko, łóżeczko, itp. Miałam poczucie wiecznego bałaganu - teraz ten bałagan mam w jednym miejscu - tam też wrzucam pampersy, kosmetyki w zapasie, poduszki na fotele ogrodowe, krzesła zapasowe (imprezowe), zabawki, z których dzieci rzadziej korzystają, lub z nich wyrosły. Dzięki temu łatwiej mi utrzymać porządek w innych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.09.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 super domek urządzony, widać że wszystko przemyślane podoba mi się metraż - wygląda na spory to gotowy projekt? zdradzisz nazwę? chętnie bym popatrzyła na wymiary pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 26.09.2014 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Dziękuje za miłe słowa - poniżej rzuty - Domek ma 234 m2 w tym garaż (który ma 48m2) czyli powierzchni użytkowej mamy ok 185 m2. Jest to projekt indywidualny - nasza stodoła - później dodam też zdjęcia z zewnątrz ale muszę je dopiero zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 26.09.2014 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 (edytowane) POKÓJ GOŚCINNY/DOMOWE BIURO/MIEJSCE DO PRZECHOWYWANIA ZABAWEK NA PARTERZE - przynajmniej do czasu Edytowane 28 Września 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 26.09.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Justyna piekne wnetrza bardzo mi sie podobają, mój styl co to za szafka pod tv?? i jakiej wielkosci masz stół w jadalni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 30.09.2014 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 asc - dziękuje, wysokość stołu to 76 cm. Ponadto wymiary 1,9m na 1m. Rozkłada się do 3,9 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 30.09.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 asc - dziękuje, wysokość stołu to 76 cm. Ponadto wymiary 1,9m na 1m. Rozkłada się do 3,9 m. woooooowwwww do 3,9??? no to pieknie.. ja mam w calosci na 2,5m i nie rozkladany... moglam o tym pomyslec;) Witam sie i od razu chwale:yes: domek pieknie urzadzony, rowniez w moim stylu... widac przemyslana kazda rzecz, kazde pomieszczenie. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 30.09.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 dziekuje serdecznie za odpowiedźA ten stoliczek tv robiłaś na wymiar??jesli mozesz podeslij mi cene na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 30.09.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 WOW 230metrów - kawał chałupy dlatego te pokoje takie spore no super a już tej tyci-ociupici kotłowni to bardzo zazdroszczę... masz we wszystkich drzwiach podcięcia - czemu??? pytam, bo sama rozważam taką opcję, ale mi odradzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 30.09.2014 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 asc - przepraszam faktycznie pytałaś też o szafkę - całość zabudowy jest robiona na zamówienie - góra lakier (jak w kuchni) i dół lakier - za tv fornir. Cenę Ci prześlę na priv. Mmelisa - dziękuje za komplementy - aż się zarumieniłam - stół był dla mnie bardzo ważny - jeszcze przed rozpoczęciem budowy. Generalnie jadalnia/salon ma na długość 8 m. Widać to na zdjęciach - wiele projektów odrzucałam właśnie dlatego, że nie dawał możliwości rozłożenia do takich wymiarów stołu - w dodatku żeby było miejsce na szczytach do siedzenia. Tak go swobodnie rozkładamy i spokojnie 16 osób siedzi przy rozłożonym stole - oczywiście w ścisku jeszcze więcej. Karolina - 230 to razem z garażem, tak "wyszło" około 185. Dość sporo - choć tak naprawdę ta powierzchnia rozrosła się przez powierzchnie nad garażem. A pokoiki od dzieci wydają mi się takie w sam raz - mają ok 13 m2. Oczywiście jeden trochę mniej drugi więcej. Liczone przy uwzględnieniu skosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 30.09.2014 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Jak już w końcu założyłam wątek to chciałam wszystkim podziękować - choć pewnie i tak tylko część podziękowania przeczyta - za to, że udzielają na forum rad, dzielą się informacjami (i w wątkach i odpowiadają na prywatne wiadomości). Nie raz zwracałam się z zapytaniami i zawsze otrzymywałam odpowiedź. Ponadto możliwość przeglądania wnętrz forumowiczów i wątków gdzie są prezentowane realizacje umożliwiły mi stwierdzenie co mi się podoba i co chciałabym mieć w swoim domu i jak on powinien być urządzony żebym ja czuła się w nim wygodnie, komfortowo, żebym mogła go jak najszybciej doprowadzić do ładu (co dla mnie jest ważne) gdyż ja lubię sprzątać ale bez przesady im mniej przedmiotów do dźwignięcia i przesunięcia przy odkurzaniu jest dużym plusem, szybkie wytarcie kurzu. Szybko się u nas brudzi - dzieciaczki się bawią, jedzą i jakoś tak wychodzi Chyba każdy z nas chce się czuć szczęśliwy w swoim domu, w dodatku jak jest związany kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 30.09.2014 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 karolina - jeszcze doczytałam o podcięciach - tak mamy wszędzie - u nas było to konieczne w związku z wybraną przez nas wentylacją mechaniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 30.09.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 no ale garaż to też ważna część domu więc jaknajbardziej liczy się do metrażu wg mnie a no właśnie, ja też ze względu na wentylację chciałam te podcięcia wszędzie ale jakoś nie mogę się przebić w domu z tą opcją a jakiej wysokości masz listwy przypodłogowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 01.10.2014 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Garaż zdecydowania ważna sprawa - u nas pełni on również funkcję przechowywania mebli ogrodowych, kosiarki, narzędzi męża itp itd. Listwy mam 7 cm - takie z hdf ale stwierdzam że jak dzieci podrosną wymienię na drewniane malowane na biało Ale to Oliwia musi mieć co najmniej 4 lata bo teraz są strasznie poobijane przez chłopaków, denerwuje mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.10.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Justyna, 4latka tez potrafi niezle obic listwy wiem co pisze...bo moja mlodsza jest w tym wieku:rolleyes: Wracajac do tematu jadalni...ja swoja przenioslam w miejsce salonu..wiec tam mam pole do manewru niezle.. ze tez nie pomyslalam o przedluzanym stole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 01.10.2014 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 zawsze możesz go zmienić Ja jestem bardzo zadowolona - wcześniej przynosiliśmy drugi stół - itp ten nasz to od Meble Zadora - z Roździenia - naprawdę mebel starannie wykonany - właściciel robi to z pasją. Polecam tak przy okazji. Tak informacyjnie stół rozkłada się o 4 wkładki po 50cm, czyli można mieć w sumie 5 długości stołu. W zależności od liczby gości sobie to dostosowujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.10.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Justyna..ojj ciezko bedzie.. jest nowy, wykonany przez stolarza.. myslalam o jego sprzedazy i zrobieniu nowego..ale kto go kupi za takie pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 01.10.2014 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) Łazienka góra Łazienka dół Edytowane 1 Października 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.10.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=282445&d=1412164625 ale super z tym wieeelkim lustrem! ja mam w glowie u siebie w dolnej tak zrobic..ale mysle-jak tu moja druga polowke do tego namowic edit. Justyna maksymalnie 5zdjec bezposrednio z komputera mozesz dodac w jednym poscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 01.10.2014 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Dzięki za info z tymi 5 zdjęciami pewnie masz racje choć ja za sugestią Joliski dodaję po jednym a i tak mi nie wychodzi - różne zdjęcia i często mam jakiś wykrzyknik - są zmniejszone i mają ok 1,3 - 1,6. Spróbuje później bo na tym 1 zdjęciu to nie wiele widać naszej dolnej łazienki. Mmelisa - na dole też mamy duże lustro - tym razem na wprost - za umywalką - od podłogi. Ja nie mam z tym problemu - optycznie powiększa łazienkę. Co prawda u góry jak ktoś wchodzi pierwszy raz to rekcja jest taka - ale ogromna łazienka, po co wam dwie wanny (ale co kto lubi), po co wam 4 umywalki. Ludzie są w szoku Ale ja naszą górną łazienkę bardzo lubię - jest taka o jakiej marzyłam. Co do lustra to "życzliwi ludzie" np. moja teściowa martwili się sprzątaniem tych luster - dla mnie to nie problem przetrzeć - szybko mi to idzie, a dzieciaki się przyzwyczaiły i namiętnie nie palcują raczej okazjonalnie i przypadkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts