Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Już jakiś czas mieszkamy

Recommended Posts

Silną motywacją dla wygospodarowania miejsca na garderobę (ok 6 m2) był mój wieczny problem z przedmiotami typu ręczniki, firanki, obrusy, poduszki, kołdry i przede wszystkim ciuchy dzieci - takie, które trzymałam po starszaku dla młodszego, itd. Czasami chętnie przyjęłam ciuszki od szwagierki czy koleżanek ale one były tymczasowo za duże - zawsze miałam to powciskane w szafy, pod łóżko, łóżeczko, itp. Miałam poczucie wiecznego bałaganu - teraz ten bałagan mam w jednym miejscu - tam też wrzucam pampersy, kosmetyki w zapasie, poduszki na fotele ogrodowe, krzesła zapasowe (imprezowe), zabawki, z których dzieci rzadziej korzystają, lub z nich wyrosły. Dzięki temu łatwiej mi utrzymać porządek w innych pomieszczeniach.

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

asc - dziękuje, wysokość stołu to 76 cm. Ponadto wymiary 1,9m na 1m. Rozkłada się do 3,9 m.

woooooowwwww do 3,9??? no to pieknie..

ja mam w calosci na 2,5m i nie rozkladany... moglam o tym pomyslec;)

Witam sie i od razu chwale:yes: :D

domek pieknie urzadzony, rowniez w moim stylu... widac przemyslana kazda rzecz, kazde pomieszczenie. Gratuluje :)

asc - przepraszam faktycznie pytałaś też o szafkę - całość zabudowy jest robiona na zamówienie - góra lakier (jak w kuchni) i dół lakier - za tv fornir. Cenę Ci prześlę na priv.

Mmelisa - dziękuje za komplementy - aż się zarumieniłam - stół był dla mnie bardzo ważny - jeszcze przed rozpoczęciem budowy. Generalnie jadalnia/salon ma na długość 8 m. Widać to na zdjęciach - wiele projektów odrzucałam właśnie dlatego, że nie dawał możliwości rozłożenia do takich wymiarów stołu - w dodatku żeby było miejsce na szczytach do siedzenia. Tak go swobodnie rozkładamy i spokojnie 16 osób siedzi przy rozłożonym stole - oczywiście w ścisku jeszcze więcej.

Karolina - 230 to razem z garażem, tak "wyszło" około 185. Dość sporo - choć tak naprawdę ta powierzchnia rozrosła się przez powierzchnie nad garażem. A pokoiki od dzieci wydają mi się takie w sam raz - mają ok 13 m2. Oczywiście jeden trochę mniej drugi więcej. Liczone przy uwzględnieniu skosów.

Jak już w końcu założyłam wątek to chciałam wszystkim podziękować - choć pewnie i tak tylko część podziękowania przeczyta - za to, że udzielają na forum rad, dzielą się informacjami (i w wątkach i odpowiadają na prywatne wiadomości). Nie raz zwracałam się z zapytaniami i zawsze otrzymywałam odpowiedź. Ponadto możliwość przeglądania wnętrz forumowiczów i wątków gdzie są prezentowane realizacje umożliwiły mi stwierdzenie co mi się podoba i co chciałabym mieć w swoim domu i jak on powinien być urządzony żebym ja czuła się w nim wygodnie, komfortowo, żebym mogła go jak najszybciej doprowadzić do ładu (co dla mnie jest ważne) gdyż ja lubię sprzątać ale bez przesady im mniej przedmiotów do dźwignięcia i przesunięcia przy odkurzaniu jest dużym plusem, szybkie wytarcie kurzu. Szybko się u nas brudzi - dzieciaczki się bawią, jedzą i jakoś tak wychodzi :) Chyba każdy z nas chce się czuć szczęśliwy w swoim domu, w dodatku jak jest związany kredytem ;)

no ale garaż to też ważna część domu :) więc jaknajbardziej liczy się do metrażu wg mnie ;)

a no właśnie, ja też ze względu na wentylację chciałam te podcięcia wszędzie ale jakoś nie mogę się przebić w domu z tą opcją

a jakiej wysokości masz listwy przypodłogowe???

Garaż zdecydowania ważna sprawa - u nas pełni on również funkcję przechowywania mebli ogrodowych, kosiarki, narzędzi męża itp itd.

Listwy mam 7 cm - takie z hdf ale stwierdzam że jak dzieci podrosną wymienię na drewniane malowane na biało :) Ale to Oliwia musi mieć co najmniej 4 lata bo teraz są strasznie poobijane przez chłopaków, denerwuje mnie to.

zawsze możesz go zmienić ;)

Ja jestem bardzo zadowolona - wcześniej przynosiliśmy drugi stół - itp ten nasz to od Meble Zadora - z Roździenia - naprawdę mebel starannie wykonany - właściciel robi to z pasją. Polecam tak przy okazji.

Tak informacyjnie stół rozkłada się o 4 wkładki po 50cm, czyli można mieć w sumie 5 długości stołu. W zależności od liczby gości sobie to dostosowujemy.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=282445&d=1412164625

:jawdrop:

ale super z tym wieeelkim lustrem!

ja mam w glowie u siebie w dolnej tak zrobic..ale mysle-jak tu moja druga polowke do tego namowic ;) :rolleyes:

edit. Justyna maksymalnie 5zdjec bezposrednio z komputera mozesz dodac w jednym poscie :)

Dzięki za info z tymi 5 zdjęciami pewnie masz racje choć ja za sugestią Joliski dodaję po jednym a i tak mi nie wychodzi - różne zdjęcia i często mam jakiś wykrzyknik - są zmniejszone i mają ok 1,3 - 1,6.

Spróbuje później bo na tym 1 zdjęciu to nie wiele widać naszej dolnej łazienki.

Mmelisa - na dole też mamy duże lustro - tym razem na wprost - za umywalką - od podłogi. Ja nie mam z tym problemu - optycznie powiększa łazienkę. Co prawda u góry jak ktoś wchodzi pierwszy raz to rekcja jest taka - ale ogromna łazienka, po co wam dwie wanny (ale co kto lubi), po co wam 4 umywalki. Ludzie są w szoku :) Ale ja naszą górną łazienkę bardzo lubię - jest taka o jakiej marzyłam.

Co do lustra to "życzliwi ludzie" np. moja teściowa martwili się sprzątaniem tych luster - dla mnie to nie problem przetrzeć - szybko mi to idzie, a dzieciaki się przyzwyczaiły i namiętnie nie palcują raczej okazjonalnie i przypadkowo.