Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Już jakiś czas mieszkamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki :)

zaraz poszukam arysto, a pamiętasz jego moc ?

ja wczoraj byłam w sparthermie i spodobał mi się 1 wkład, dostałam namiary na zduna i chyba niedługo zacznę omawiać temat i się umawiać, chcę obłożyć kominek cegłą, a na to dać ramę/portal w stylu angielskim, cegła mi się bardzo podoba, ale niestety tylko prosta równiutka, mojemu mężowi podoba się taka naturalna, lekko obita, wyżłobiona z wykruszoną zaprawą, a ja mam w głowie obraz "zepsutego" produktu i nie umiem się przekonać, nic to zobaczę do jakich kompromisów dojdę z mężem ;) może być ciężko

był jakiś temat w czasie budowy i wykańczania domu, że Twoja druga połówka na coś się nie zgadzała ?

pozdrawiam ciepło i miłej niedzieli! choć pogoda nie zachęca do spacerowania

ps. jak zrobiłaś u siebie cegłę, pobieliłaś ? ładnie wygląda, takie efekt dla mnie jest jeszcze akceptowalny, to co mąż wymyśla, to raczej widok zawalającej się stodoły ...

Edytowane przez kjuta

dzięki Justyś :))

tak patrzę, macie fajny układ pomieszczeń, kuchnia niby otwarta a jednak schowana, wydzielony kąt na stól/jadalnie, przemyślane bardzo :)

ja dopiero przy wizualizacji jakiegokolwiek pomieszczenia widzę, że mozna było rozplanować pomieszczenia i ich układ inaczej, szkoda, że ta wiedza przychodzi trochę później, ale może dzięki zajmowaniu się projektowaniem wnętrz teraz uda mi się uniknąć jakichś większych bubli

jak dzieciaczki ?

pozdrawiam!

Dzięki. Zależało mi na takim rozwiązaniu i szczerze powiedziawszy inaczej sobie na chwilę obecną nie wyobrażam. A nieład w kuchni mnie nie razie w oczy - bo nie raz tam jest. Ale u Ciebie też kuchnia przysłonięta - zerknęłam na rzuty - wyglądają sensownie. Choć jak dla mnie trochę daleko przejście z garażu od wiatrołapu - ja bym wiecznie za ciuchami dzieciaków latała - bo raz wychodzimy drzwiami (np. jak wypuszczam ich na podwórko), raz garażem. Tego chciałam uniknąć jak oglądałam setki gotowych projektów.

Dzieciaki super. W końcu od tego poniedziałku Tomek i Łukasz chodzą do przedszkola - nasz Tomek był prawie 3 tyg. w domu. Aż mnie zaraził i młodszą siostrzyczkę. Masakra teraz z tymi chorobami.

Witam się grzecznie.

Kiedyś nałogowo siedziałam na forum, potem się porobiło i uciekłam trochę a teraz wracam powolutku. Dzis trafiłam do Ciebie i urzekły mnie Twoje wnętrza. Są bardzo "moje". W salonie szafka rtv łudząco podobna do mojej, w jadalni to co u Ciebie wisi - u mnie stoi w formie komody :) No i jak mi się ma nie podobać, co?

W przedpokoju górnym masz fotoboardy - ja właśnie dziś zrobiłam swój pierwszy :) Cóż za zbieg okoliczności :)

Jeśli pozwolisz w miarę wolnego czasu będę zaglądać i podglądać.

Pozdrawiam

Witaj - serdecznie zapraszam w moje skromne progi.

Cóż za zbieg okoliczności - co do totoboardów - to zamysł miałam o dawien dawna. I bardzo się cieszę, że gdzieś na końcu urządzania zawisły one u mnie na ścianach :) Mam jedyną taką wątpliwość. Czy w moim przypadku nie są one za duże. Ale się już z nimi oswoiłam. Czasami człowiek coś tak za szybko zrobi.

Justyś moje rzuty nieco ewoluowały ;)

zmieniłam koncepcję z kominka narożnego, przesunęłam kominek, aby go wyeksponować bardziej, przez to musiałam przesunąć komin i wejście do kuchni jest dopiero od strony wyjścia na taras, przez to momentalnie ciąg komunikacyjny mi się zmienił (wydłużył) i miałam problem z ustawieniem sprzętu w salonie, aby było w miarę funkcjonalnie tak ma to mniej więcej wyglądać

same problemy ;) boję sie tego, ze przymknęłam małą kuchnię, nie ma wydzielonego miejsca typowo na jadalnię i aby swobodnie otwierać okno tarasowe i wchodzić do kuchni upchnęłam stół w salonie , a przy tym jest kanapa wciśnięta, to było jedyne rozwiązanie, aby jakąś funkcjonalność zachować, ale może się okazać, że i tak jest niepraktyczne o i wyglądać może ... średnio

ale tym będę martwiła się jutro ;)

zdrówka dla Was!

pozdrawiam ciepło :)

• 2 weeks później...

Spokojnie ogarniesz się, no bo kto, jak nie Ty ? ;)

na początku będzie ciężko, ale z czasem wypracujesz sobie rytm, ja na początku robiłam wszystko kosztem siebie, masakrycznie schudłam, bo zapominałam jeść, na początku w pracy nie umiałam się odnaleźć i przez to też nie znajdowałam chwili na posiłek, teraz to zupełnie inna bajka, no i dzieciaki większe, już też nie chorują prawie wcale

młodą zostawiasz z opiekunką, czy wozisz do żłobka ?

pewnie chłopców wozisz do przedszkola ?

być może palce na lustrze będą dłużej czekać na starcie, ale tym się absolutnie nie przejmuj

powodzenia :hug: