Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Już jakiś czas mieszkamy

Recommended Posts

Oj Ivy należysz do niewielkiej grupy ludzi nie mających dzieci i podchodzących do tematu z takim spokojem. Ja ogólenie mam luz jak jest więcej dzieci niż moja trójka. Ze ścian zmywam jogurty, tłuste paluchy, kredki ale i krew bo ktoś se palucha rozwalił i latał mi po domu. Ani mnie to parzy ani ziębi.Trzeba tylko odpowiednie farby dobrać. Ale cechą osób bez dzieci jest wyjątkowa troska o sowoje wnętrza - też staram się żeby moje szkraby nie przeginały. Ale jak już wparzymy do kogoś. Jeden gada przez drugiago a trzecia też swoje trzy grosze dorzuci - dzieci ciekawe nowych miejsc - widzę przerażenie w oczach tych oaób. Nie raz mi się to już zdarzyło - co prawda przyjaciele się już oswoili - przyzwyczajamy ich do roli rodziców, ale pierwszy raz dla wielu to szok i widać że są spięci :)

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj Ivy należysz do niewielkiej grupy ludzi nie mających dzieci i podchodzących do tematu z takim spokojem. Ja ogólenie mam luz jak jest więcej dzieci niż moja trójka. Ze ścian zmywam jogurty, tłuste paluchy, kredki ale i krew bo ktoś se palucha rozwalił i latał mi po domu. Ani mnie to parzy ani ziębi.Trzeba tylko odpowiednie farby dobrać. Ale cechą osób bez dzieci jest wyjątkowa troska o sowoje wnętrza - też staram się żeby moje szkraby nie przeginały. Ale jak już wparzymy do kogoś. Jeden gada przez drugiago a trzecia też swoje trzy grosze dorzuci - dzieci ciekawe nowych miejsc - widzę przerażenie w oczach tych oaób. Nie raz mi się to już zdarzyło - co prawda przyjaciele się już oswoili - przyzwyczajamy ich do roli rodziców, ale pierwszy raz dla wielu to szok i widać że są spięci :)

Staram sie zeby goście czuli sie u nas swobodnie, Ci mali tez :-) Na klatce schodowej mam ślady samochodzików i jakoś z tym żyję :-) Zła farba, nasz błąd- przy kolejnym malowaniu trzeba kupić lepszą ;-) Oczywiście bez przegięcia z żadnej strony, rodzice tez powinni odrobinę zapanować nad gromadą, jednak nie ma problemów z powiedzeniem maluchowi ze jesli sa jakieś zasady to dotyczy tez ich :-) Dzieci jakoś lubią u nas być, przeważnie nie chcą wyjeżdżać ;-) A tak w ogóle to mam więcej" zniszczeń" przez dorosłych gości, także ten Maluchy nie sa takie straszne :cool:

• 1 month później...
  • 5 weeks później...

Hm na bujak czekam :( Mam nadzieje że będzie na dniach.

Pomimo że mamy "pierwszaka" nie wprowadzałam zmian w jego pokoju. Natomiast naszło mnie na zmiany u Oliwi.

Koncepcje poprzestawiania "małych" mebli jest, zakupiłam również cotton ball lights - zmieniłam "aranżację okienną" :yes: teraz czekam na bujak i zamawiać będę siedzisko.

Edytowane przez Justyna P

• 2 months później...
Przemyślenia po ponad dwóch latach mieszkania. Jedną z rzeczy z których jestem bardzo a bardzo zadowolona to rolety zewnętrzne. Jednakże mają jedną bardzo istotną wadę - u nas się bardzo często psują. Organizacyjnie mi to przeszkadzało gdyż min. 4 razy w roku odwiedzał nas serwis. Ale w ramach gwarancji. Teraz już za to musimy płacić 100 zł plus materiał. Biorąc pod uwagę że nie jest to rzadkie w naszym przypadku to tak 600zł rocznie wyrzucać na serwis i materiał :mad: Sami rozumiecie. Więc mąż musiał się "nauczyć" pewnie dojdzie do wprawy i zaczniemy sami naprawiać te rolety. Jedna naprawa samodzielna przez mojego męża już za nami :yes: Dużo nerwów :mad: Ale jest zrobione. Koszt wieszaka 12zł za sztukę do wymiany dwa wieszaki. Czyli 24zł :D