Tommco 05.06.2004 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 Powiedzcie mi co sądzicie o tym. Facet, który ma mi zbroić kotłownie ceni swoją pracę na: 1800zl - instalacja kotła olejowego, zasobnika, kominka z płaszczem wodnym, wkładów kominowych (x2 bo nie były wsadzane w trakcie budowy) 600zl - powieszenie na ścianie 10szt grzejników, do których przyłącza są już zrobione. Chodzi więc o docięcie rurek wystających ze ściany, założenie Valvexa, powieszenie grzejnika na ścianie i dokręcenie go. Tak jak cena za kotłownie wydaje mi się dobra, tak trochę z tymi grzejnikami dużo policzyli...czy to tak mi się zdaje??? Dajcie znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megabajt2004 27.06.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Cena za włożenie wkładów kominowych w Wawie - patrz ostatni numer Muratora 350 PLN plus VAT . Czy wykonawca sprawdził drożność kominów, czy nie ma przewężeń, czy nie są przesunięcia na stropie ? Podpisz z nim umowę, bo gdy będą problemy z wkładami kominowymi, będzie podbijał cenę. Kominiarze wkładają wkłady z góry, można z dołu moim zdaniem też, dlatego wtedy cena powinna być mniejsza. Grzejniki sam podłaczysz jak uprzesz się. Musisz mieć pomocnika, bo sa dość ciężkie. Nie możesz pomylić zasilania z powrotem, Zainstaluj odpowietrzniki, głowice oraz zawory termostatyczne.Hydraulicy liczą grzejnik jako punkt. Są punkty proste np. wyprowadzenie zaworu do ogrodu do węża ogrodowego, są punkty bardziej pracochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 27.06.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Cena dobra zależy tylko od punktu widzenia a na poważnie za grzejniki mogło by być taniej noooooo chyba że kto inny robił instalacje a kto inny wiesza grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts