Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Drodzy forumowicze,

Prosze o rade. Otoz w czasie wznoszenia murow okazalo sie, ze polecona do wykonania tego etapu budowy "ekipa" nie radzi sobie z zaprawa klejowa i bloczkami gazobetonowymi (o calej historii dlugo by opowiadac), w zwiazku z czyma za jakosc swoich prac zostala zwolniona.

Na dzialce pozostaly jednak mury mojego domu. Po dokladnym ich obejrzeniu, stwierdzilem, ze w wielu miejscach zaprawa klejowa polozona jesr tylko posrodku bloczka na calej dlugosci, ale nie na calej szerokosci (powstaly szpary na grubosc zaprawy klejowej, o glebokosci nawet do 1cm). )

Aby nie miec duzych strat ciepla chcialbym uzupelnic brakujaca zaprawe klejowa, ale nie wiem jak? Jezeli uzylbym do tego jakiejs packi, to pozaklejalbym dziury tylko z wierzchu, a pod spodem dalej bylaby dziura).

Czy moglibyscie mi poradzic, czym moglbym uzupelnic brakujaca zaprawe klejowa. Czy moze jest jakies narzedzie, ktorym moznabyloby wstrzyknac ja wglab sciany.

Dodam tylko, ze sciana ma 30cm grubosci, a na niej bedzie 15cm ocieplenia.

Pozdrawiam Wszystkich.

https://forum.murator.pl/topic/19385-brakujaca-zaprawa-klejowa-w-bloczkach-z-bk/

Mam ten sam problem, tylko œciany na 24 cm i jeszcze styropian 10 cm.. Postanowiłem kupić worek kleju, 3 szpachelki i zaprosić rodzinę żeby z zewnštrz (wewnštrz mam już tynki) poprostu zasmarować dziury. Nie wiem czy to coœ da, ale spróbuje.
https://forum.murator.pl/topic/19385-brakujaca-zaprawa-klejowa-w-bloczkach-z-bk/#findComment-331604