szymonvader 26.09.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Witam, startuję z budową wg projektu Fabia (lustro) Pracowni Dobre Domy. http://www.dobredomy.pl/projekt/fabia/Aby wykorzystać obecną mapę do celów projektowych, chcę złożyć pozwolenie na budowę garażu z pomieszczeniem gospodarczym. Generalnie podobają mi się projekty z płaskim dachem. Dach dwuspadowy odpada (nie chcę robić sobie stodoły), a dach kopertowy lub wielospadowy jest stosunkowo kosztowny więc również go odpuściłem. Znalazłem projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_garaz-z-pomieszczeniem-gospodarczym,1978,0,0.htm?c=151Budynek będzie oddalony od domu o ok 15m i będzie stał bliżej drogi po lewej stronie (działka ma 0,74 ha i dość skomplikowany kształt), więc stąd decyzja o umiejscowieniu. Czy wg Was Forumowicze będzie się to dobrze zgrywało ze sobą. Oczywiście elewacje zewnętrzną dopasuję wykończeniem do budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 27.09.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 ...a czy WZ lub MPZP pozwalają na dach płaski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymonvader 27.09.2014 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Gdyby nie pozwalały to nie szukałbym takich projektów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 27.09.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 ...ok jasna sprawa więc odpowiadając na pytanie mi taki brak konsekwencji nie pasuje, a że jestem zwolennikiem płaskich dachów to pokusiłbym się o wyeliminowanie tego dachu wielospadowego z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymonvader 28.09.2014 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Dzięki za odp. Niestety dach na domu musi zostać, ja zupełnie odwrotnie lubię koperty:) Generalnie myśle, ze pod warunkiem zgrania elewacji jedno i drugie bedzie dobrze wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts