samzr 27.09.2014 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Witam. Mam do pokrycia kawałek dobudowanego dachu nad balkonem/tarasem . Problem w tym że reszta domu jest pokryta dachówką Fleming Robena której nie ma już w produkcji a już wyczynem jest znaleźć odpowiednią ilość w kolorze miedź Tu moje pytanie, czy ktoś próbował kiedyś połączyć 2 modele dachówki ze sobą? W zasadzie ze starą dachówką będą się one stykać tylko lewą krawędzią więc myślę że jest to w jakiś sposób możliwe. Może ktoś zna odmienny sposób łączenia 2 rodzajów dachówki? Niestety nie stać mnie na wymianę całej połaci dachu. Bardzo proszę o jakąś radę.(na dachu nie ma jeszcze łat, więc może jakieś alternatywne rozwiązanie, coś co nie będzie tragicznie szpetne?) --------------------------------------------------------edit------------------------------------------------------------ Dziękuję za wszelkie odpowiedzi Zwodzący mnie przez miesiąc sprzedawca po odmówieniu zamówienia pofatygował się osobiście z obniżoną ceną i dachówką . ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Edytowane 2 Października 2014 przez samzr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.09.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Profesjonalny dekarz sobie z tym bez problemu poradzi. Weź jedną dachówkę jedź do hurtowni i dopasuj taką, która według Ciebie będzie najbardziej zbliżona. A ile tej dachówki byś potrzebował? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samzr 29.09.2014 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Dachówki nie jest wiele bo ok. 520 szt. ale i tak jest problem ze zdobyciem choćby takiej ilości.Spróbuję zrobić jak mi poradziłeś , może coś się uda dopasować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.09.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Jak nie uda mi się załatwić tej dachówki to spróbuj połączyć z dachówką Piemont. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts