Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie tani kupić piec lub kocioł? czyli ranking sklepów internetowych i nie tylko ...

badaczkotłów

Recommended Posts

Witam

wszyscy w obecnych czasach szukamy gdzie można taniej kupić. Niezależnie co i wszędzie się słyszy, że handel idzie do internetu.

Chciałbym poruszyć wątek chyba interesujący dla wszystkich tj:yes: : gdzie kupić TANIO ale i DOBRZE ( fachowa pomoc) ten wymarzony kocioł lub piec ?

Odpowiedzi nasuwają się same: sklep, hurtownia, market budowlany ( mają super ceny ale kosztem prostych produktów) czy internet. Obecnie już sporo producentów uruchamia własne sklepy internetowe ale są też i istniejące od lat niezależne sklepy.

Prośba o wymianę doświadczeń waszych, ktoś kupował kocioł w internecie? Jak z transportem ? Jak było z doradztwem ?

Jak wpisze się w google to wyskakują trzy popularne sklepy.

Chyba ideałem jest sklep który ma super cenę ale i DORADZI przy doborze i to fachowo. Prośba o wasze doświadczenia bo może w ogóle są tacy którzy sa przeciwni takiemu handlowi . W Niemczech np fachowy handel jest reglamentowany i nie bardzo można kupić w necie kocioł. Ale tam jest obowiązek kominiarza co roku a kotły montuje mistrz który musi mieć odpowiednie papiery i doświadczenie.....

Edytowane przez Redakcja

• 3 weeks później...
Czasem tanio znaczy drogo, znasz to powiedzenie. Wydaje mi się, że warto zainwestować w droższy piec, dobrej firmy, a nie kupować za parę lat nowego, bo tamten się zepsuł, to żadna oszczędność. Znam takie przypadki, uczę się jednak na błędach innych, dobrze że nie na swoich, jak do tej pory. Kupiłem piec w sklepie internetowym ezelazny.pl. Przede wszystkim dlatego, że mieli mnóstwo pozytywnych opinii - zawsze zaczynam od szukania opinii, zanim kupię gdziekolwiek w necie. Po drugie przekonała mnie ich oferta - mieli transport tańszy od kuriera na terenie Podkarpacia i Małopolski, a że pochodzę z woj. podkarpackiego to był ich dodatkowy plus. Jeśli chodzi o doradztwo byłem mile zaskoczony, poświęcono mi wiele czasu, a nie jestem łatwym klientem, o wiele rzeczy pytam. Skoro mam kupić u nich produkt, to muszę o nim wiedzieć wszystko :yes: to chyba logiczne. Zaproponowano mi świetny piec za 9 tys. a planowałem kupić za 7, dla osoby z wydatkami to nie takie proste zdobyć nagle 2 tysiaki, a spieszyło mi się. . Edytowane przez Redakcja

• 4 weeks później...