ilona75 30.08.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 My też dojechaliśmy spokojnie do domku - teściowa to dobry kierowca wiec nie było problemów - ale muszę przyznać że Orfeusz zawładnął nami jeszcze w samochodzie. Krystianowi i jego rodzinie wielkie wyrazy uznania za organizację imprezki - było świetnie a Ci którzy nie byli niech żałują i następnym razem „trochę” bardziej się postarają. Jeszcze raz dziękujemy za zaproszenie, za to że mogliśmy Was poznać i oczywiście napić się z Wami wyśmienitego winka Edzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.08.2004 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 PROGRAM (ZREALIZOWANY): - 11.30 – 16.00 – przyjeżdżają kolejni forumowicze, przedstawiają siebie (i swoje rodzinki ), oglądamy domek, częstujemy się kawusią i wspaniałymi wypiekami (zdolne mamy forumowiczki i żony... ), dzieciaki i młodzież - zwiedzają dom i okolice w sposób bardzo aktywny... , nie macie pojęcia jakie mamy wspaniałe ,,Forumowe" dzieci... - 16.00 – 20.00 – wspólny grill na KRĘPIE - kiedy Grzegorz63 rozłożył swojego grilla od razu było widać kto grilluje, a kto się głównie buduje... , do tego ognisko i pieczonki (4 kociołki), no i jakieś pivco było... , co do robienia pieczonek, to jeden kociołek został przygotowany na miejscu. Zresztą to wszystko będzie na zdjęciach... a do tego Edzia odczytała list od Redakcji , wiersz ponurego63 , odbyła się licytacja parasola z logo muratora (wygrał Adam_ po zaciętej licytacji przerywanej gromkimi brawami wpłacając 70 zł dla Nikoli.... a pozostali uczestnicy się dołożyli... ) - 20.00 – xx.xx – zrobił się już ciemno, więc wróciliśmy na budowę mojego domku, komisyjnie przeliczyliśmy zebraną kaskę dla Nikoli i złożyliśmy na ręce Agi J.G calem szybkiego przesłania na stosowne konto, po czym przez kilka godzin mogliśmy sobie jeszcze pogadać przy pałnym stole, piwku, swojskim, wspaniałym winku (made by Edzia) i karkówce z grilla na zimno...mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... 8) Tyle skrótowo, więcej myślę ciekawych spostrzeżeń zamieszczą TU inni uczestnicy spotkania, będą również zdjęcia z komentarzem... Jako, że REDAKCJA obiecała nagrody dla zwycięzców w konkursach to proponuję nagrody : - za najwspanialszy wypiek, w dodatku z własnoręcznie uzbieranymi borówkami z Klimczoka, powinna otrzymać Enya, - za najlepszą karkówkę i boczek z grilla - Grzegorz63, - za kiełbaski dla Yumenii Marek, mąż Edzi, - za zdobywanie przeszkód w błyskawicznym tempie (moja brama i plac zabaw na Krępie) - Weronika, córka gaga2, - za najszybsze nabicie sobie guza na zjeżdżalni - Marcin, syn pitbulla, - za najwspanialsze pieczonki - Alek, mąż Ilony75, ... dołóżcie swoje propozycje, bo mam na przykład dylemat z wytypowaniem najlepszej sałatki... takie były mniamniste.........mmmmmmmmmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.08.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Ufff a ja dziś jak na złość przytłoczona zostałam ogromem pilnej pracy ...zatem krótko...nie będę odkrywcza i napiszę, że było ekstra. To, że jesteście sympatyczni wynikało z Waszych wypowiedzi na Forum, ale w realu jesteście jeszcze sympatyczniejsi , no i Wasi współmałżonki i współmałżonkowie są super....a dzieci przecudne . Ewa i Krystian to świetni i cierpliwi gospodarze KONIECZNIE TRZEBA TO POWTÓRZYĆ. Pozdrawiam wszystkich i serdecznie dziękuję za miłe chwile spędzone wspólnie w Ogrodzieńcu. , szkoda tylko, że tak szybko ten czas minął. Sprawozdanie Krystiana uzupełniam o informację, że ciepło wspominaliśmy Forumowiczów, którzy chcieli być a nie mogli...no i spełniliśmy wspólne luuu za nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.08.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Dostałam dwie części zdjęć, ale nie mogę otworzyć Co to za format "rav" Enya, nie może być w zwyklym jpg????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.08.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Zgodnie z życzeniem Krystiana wklejam treść wiersza napisanego na cześć Krystiana gwarą śląską Nasz roztomiły, drogi Krystianie i Wy, dwie szwarne Krystiana Panie! Chcielimy piyknie Wom podziękować że mogli u Was tak pobalować. Chałupa fajno i akuratno, a że familia tako kamratno taki prask luda gościli sami - wszyscyśmy radzi, że mogli z Wami słożyć fojerka, pogodać wice i "Karpiczańską" pić śliwowicę, halbki i bira niejedna kista, grill i pieczonki. A oczywista, że tako glajcha pełno atrakcji i fajer piykny na ślus wakacji - wszystkie w pamięci Was tera majom żeśta zrobili tyn fest anwajong. Ludzie, chałupa to je istno cuda! Masz chłopie grajfka, musi się udać! Trzymiesz naprowda fajniste tempo, wkrótce zaśpiewasz "We are the champions!!!" W zdrowiu niech rośnie ta gryfno frelka, niechaj Ci wzrośnie 100 razy geltag. Życie niech płynie z żonką u boku, byś niezależnie od pory roku - luty, listopad czy środek maja zawsze mógł słyszeć "Moj, jo Ci pszaja". Niechaj Ponbocek do szczynścia wiela byście go dycki mieli za tela. No, starczy wreszcie tej śkryflaniny. Tutaj swe z Forum pseudonimy szrajbną kamraty z okolic Katowic oraz auslyndry, kajś z Gorolowic. Jest to najlepszy tekst napisany gwarą śląską przez "gorola" - ponurego63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 30.08.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Gratulujemy dobrej zabawy! Prosimy o adres osoby nagrodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.08.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 A oto treść Listu od Redakcji do uczestników Zlotu w Ogrodzieńcu. 27 sierpnia 2004 roku pisane w Warszawie Drodzy Forumowicze,Wy, którzy na gościnne zawołanie dzielnego Krystiana przybyliście na I Wakacyjny Zlot Forum Muratora. Czy zauważyliście, że kilka dni temu Forum minęło przydrożny słupek z liczbą 400 tys. wypowiedzi? Kiedy spotkaliśmy się w Warszawie w lutym 2004, Forum dotarło na 250-tysięczny kilometr swojego rozwoju. Już można się martwić – to zaraz będzie pół miliona! - a kto to przeczyta?!.Wiele zostało już na Forum powiedziane poza... Wami. Chcemy, żebyście wiedzieli, jak bardzo jesteście cenni ze swoją pasją do budowy domu, kreślenia planów i spełniania ich, zmagania się z twardą materią budowania. Wy – to jest wciąż nowy temat! Przywiązujemy się do Waszych wypowiedzi i nicków, po wielokroć rozpoznawalnych. Dociekliwość, ciekawość, życzliwość – ciągle wyznacza kurs tego wehikułu porozumiewania jakim jest grupa dyskusyjna. Nasze Forum zmienia się – można by rzecz - pokoleniowo, przychodzą nowe osoby, bardzo dynamiczne, rozpisane. To raduje, ale cieszy też, że elita Forum trzyma się mocno. Nie chcemy wymieniać nicków, by kogoś nie pominąć, ale wiele osób z tego grona to już legenda forum. Kiedyś zapewne będziemy przyznawać im tytuł honoris causa.Forum budowlane? Nie do końca. Kto tu mówi tylko o budowie? To Forum jest silne życzliwą uwagę Forumowiczów nad wszystkimi tematami, których początkiem jest dom – życie rodzinne, praca, hobby, radości i kłopoty, zdziwienia i obserwacja codzienności – i o to właśnie chodzi! Forum Muratora – pora na precyzowanie terminów - to grupa ludzi silnie żyjących, rozsmakowanych w wielu radościach – najtrudniejszą z nich bywa budowa domu.Drodzy przyjaciele, życzymy dobrej zabawy. Życzymy by wasze budowy rosły jak grzyby pod Ogrodzieńcem, by mieszkało się Wam pięknie, by żyło ciekawie. Dziękujemy Krystianowi za pomysł Zlotu, za zorganizowanie imprezy (ukłony dla jego pomocników). Przepraszamy, że nie możemy być z Wami osobiście. Jeśli nie zapomnicie o Nikoli, naszym forumowym dziecku, któremu chcemy pomóc – wielkie dzięki.Na koniec, korzystając z praw założycieli Forum, pozwólcie że niniejszym uroczyście przekażemy na czas Zlotu - biorąc na świadków wszystkich zebranych – władzę moderatora Krystianowi.Drogi Krystianie rządź sprawiedliwie, spełniaj oczekiwania, odgaduj życzenia.Wielkie Twe zasługi, że podjąłeś się gościć Forumowiczów. A skoro tylu inwestorów i speców od budowania zjechało do Ogrodzieńca, gdzie stoi zamek – rezerwujemy miejsce w „Muratorze” na gorącą wiadomość, że oto Krystian Wielki ze swą drużyną dokończył dzieła, które kiedyś rozpoczął król Kazimierz , też Wielki.Z pozdrowieniamiRedakcjaAndrzej Papliński, moderator Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enya 30.08.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Kochani moi! Proszę Was o cierpliwość, bo jest Was wielu i tak staram się przesyłać w miarę możliwości czasowych, niektórzy z Was mają problemy z rozpakowaniem plików RAR, więc powtórzę operację jeszcze raz. Myślę, że do środy się jakoś wyrobię, jutro niestety wyjeżdżam do W-wy, więc Ci którzy dzisiaj zdjęć nie otrzymają, niech wybaczą i zaczekają do środy. Krystian i Ewa ! Jeszcze raz serdeczne podziękowania od nas za wspaniałą imprezę!!! Bardzo nam się spodobało na Krępie i być może jeszcze we wrześniu wybierzemy się tam z rowerami na dachu, co by pojeżdzić trochę po okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.08.2004 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 REDAKCJO - dziękujemy za wsparcie i nagrody... ponury63 - tybyś sam synek na Ślonsku wcale nie podpod... , wielkie dzięki w imieniu Zlotowiczów i mojej Rodzinki oraz własnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.08.2004 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 KONIECZNIE TRZEBA TO POWTÓRZYĆ ... koniecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.08.2004 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Bardzo nam się spodobało na Krępie i być może jeszcze we wrześniu wybierzemy się tam z rowerami na dachu, co by pojeżdzić trochę po okolicy. ... jesień jest piękna, zapraszamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enya 30.08.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Nie mam dobrych wiadomości. Edzia i Krystian! Wysłane do Was pliki wracają, z uwagi na przekroczenie limitu pojemności Waszych skrzynek. Edzia Tobie przesłałam aż 14 zdjęć w 3 częściach. Napisz ile dostałaś, które części. Może jest ktoś, kto ma wystarczająco pojemną skrzynkę, do której mogłabym to wszystko spakować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enya 30.08.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Ilona i Bodzio! A czy do Was moje przesyłki dotarły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 30.08.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 A kiedy zobaczymy zdjęcia na forum ? Bo ja czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 30.08.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 EnyaWłasnie otworzyłem poczte i obejrzałem fotki razem z rodziną(2 zestawy)WIELKIE DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.08.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 jak czytam to wszystko to nie moge zrobic nic innego tylko....pozazdrościć Wam nie było mi dane dotrzeć do Krystiana ani nawet na odbywające się w tym samym czasie spotkanie grupy wrocławskiej, ale myślę że zobaczymy się w lutym w Warszawie bądź na II Zlocie Wakacyjnym - o ile ktoś pokusi sie go zorganizować pozdrawiam Krystiana i wszystkich którzy byli na zlocie PS. Edzia - fajnie że LUUUUUUUUU było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.08.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Enya...zdjęcia do mnie dotarły...serdecznie dziękuję Ivonesco ...obiecane wykonane, luuuu za nieobecnych musiało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.08.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 A dlaczego ja nie dostałem zdjęc Enya???ktoś kto dostal te zdjecia jest proszony o przeslanie ich do mniepozdrawiamm.ps. wlasnie wrocilem z budowy, cos zjem i wstawiam na stronke zdjecia od krystiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.08.2004 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 ... ufffffffffff, poszły do maksia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 30.08.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Już są na stronce u Maksia !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts