GrzesiekWachacz 28.04.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Jak mocowaliście papę podkładową? Kładłem ją ostatnio na dachu altanki (duży spad, powyżej 30 stopni). Niby miała być przylepna po zerwaniu folii ze spodniej strony ale jej zerwanie graniczy z cudem- folia rwie się na drobne kawałeczki. Papiaki nie trzymały bo robiły się dziury więc przypaliłem podkład od spodu i "przykleiłem" do desek a dodatkowo przybiłem papiaki z blaszkami. To normalne, że papa podkładowa tak się drze jak papier czy kupiłem badziewie? Miałem z papą do czynienia lata temu i pamiętam, że wtedy była mocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.04.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Kupiłeś badziewie i jeszcze ją podziurawiłeś papiakami. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HerosRom 29.04.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Witam. akurat znam ten produkt Scalabit 1000 i to naprawdę wyrówna sporo to mata poliestru ok 250g/m2 i dobry bitum sbs jest cienka jak na pape ale bardzo wytrzymała i sztywna wiec jak to się naciągnie to dobrze zabezpiecza i wyrównuję a rozedrzeć tego się nie da! a jeśli tu piszecie o goncie laminowanym to na nim nie widać żadnych nierówności bo on jest nie regularny i 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.04.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Jak rozumieć "3D"? Czy aby nie tak: 3 x dosłownie do d....? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 07.08.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Zapraszamy do obejrzenia filmu o tym jak na pewnym domku letnim usunięto eternit. Nowe pokrycie wykonano z gontu rolowanego. Jak układa się gont rolowany, jakie ma zalety - o tym film. Zobacz inne filmy z życia i poradnikowe murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brayans77 03.06.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Jak mocowaliście papę podkładową? Kładłem ją ostatnio na dachu altanki (duży spad, powyżej 30 stopni). Niby miała być przylepna po zerwaniu folii ze spodniej strony ale jej zerwanie graniczy z cudem- folia rwie się na drobne kawałeczki. Papiaki nie trzymały bo robiły się dziury więc przypaliłem podkład od spodu i "przykleiłem" do desek a dodatkowo przybiłem papiaki z blaszkami. To normalne, że papa podkładowa tak się drze jak papier czy kupiłem badziewie? Miałem z papą do czynienia lata temu i pamiętam, że wtedy była mocna. Może odgrzeję bo czytam.... Kupiłeś papę na welonie szklanym z folią ochronną .... i miałeś ją rozłożyć jak każdą papę czytaj tak jak jest zwinięta tak się ją kryje rozwijając. W tym przypadku rozkładasz papę folią do góry (przybijasz lub kleisz) przed montażem gontu zrywasz tą ochronną folię i gont idealnie się wulkanizuje do tak wykonanego podkładu. Papa była bdobra ma być łamliwa bo taka jest jej specyfika - papa podkładowa - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts