JK2010 28.09.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 W sierpniu wysiałem trawę. Ostatnio zauważyłem , że w trawie rośnie coś takiego: Na razie nie jest tego dużo, ale wydaje mi się, że to coś ma tendencję do rozprzestrzeniania się. Co mogę z tym zrobić? Wokół domu mam pole , na którym rolnik zrobił łąkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 30.09.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 wyrywać ręcznie. Jak trawa się dobrze zakorzeni i rozrośnie to będzie znacznie lepiej blokowała wysiew takich siewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszko_z_Łodzi 30.09.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 To najnormalniejsze chwasty. Ta roślina na drugim zdjęciu wygląda na oset. Najlepiej wyrwać, żebyś nie uszkodził rosnącej trawy, ale niektóre chwasty mogą mieć długie systemy korzeniowe, więc postaraj się je wyrwać z całym korzeniem, żeby nie wróciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 30.09.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 to pierwsze będzie kwitło na zółto, za jakieś 2tygodnie...., wysiewa sie masowo, najlepsza rad to ręczne zbieranie, mi przez pierwsze 2miesiące zajeło to 2-3godziny, (mały areał) zrywałam co podrosło co kilka dni, uważałam na trawę, jak zostawisz to zarośnie trawę, a i będzie się mnożyło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 30.09.2014 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Straszna robota. Czy jest jakiś inny sposób? Jakiś środek chemiczny który zaoszczędzi trawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 01.10.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 na wiosnę starane, a potem kosić, podlewać, kosić, .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 04.10.2014 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Polecono mi coś takiego: Zadziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellod 06.10.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Powiem szczerze, że nie mam dobrego doświadczenia z tego rodzaju środkami. To jest środek, którym polewasz/opryskujesz niechciane rośliny. Po pierwsze, na pewno nie uda Ci się uniknąć pozbycia się również kępek trawy - to zawsze ingerencja w ekosystem. A po drugie te rośliny będą żółknąć i blisko wyglądać na pewno przez tydzień albo dwa... Więc generalnie to mało estetyczne. Lepiej wyrwać i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts