adrian_krc 28.09.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 (edytowane) Witam, Chciałbym zainstalować domofon z elektrozaczepem do furtki. Wyprowadziłem sobie peszel w słupku od furtki na wysokości klamki i mam już ustawioną furtkę. Chciałbym się zapytać jakie elementy muszę zakupić, aby uzbroić furtkę w odpowiednie elementy do montażu elektrozaczepu. Jaki element muszę kupić oznaczony kolorem czerwonym na zdjęciu aby zamontować go do słupka a w nim elektrozaczep? o coś takiego np chodzi, żeby zamontować do słupka i w tym zamontować elektrozaczep, nie wiem jak to się nazywa:) (na poniższym zdjęciu zaznaczyłem o co chodzi) Na kolejnym zdjęciu pokazałem wymiary na furtce i pytanie jaki będzie odpowiedni zamek i klamka? Chodzi o to, że jak nikogo nie będzie w domu to, żebym mógł otworzyć furtkę, czyli jakiś mechanizm, że jak będę otwierał zamek kluczem, to ten dziubek od klamki, żeby też się podnosił, żeby można było otworzyć. Domofon i elektrozaczep sobie wybiore, tylko chodzi mi o wszystkie pozostałe elementy jakie muszę zakupić, żeby uzbroić słupek przy furtce i samą furtkę (odpowiedni zamek, klamka). Edytowane 28 Września 2014 przez adrian_krc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 21.10.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 foto 1 - do słupa należy zamontować odcinek profilu zamkniętego (o wym. umożliwiającym domknięcie furty) z dospawanym ogranicznikiem (zamknięcia) i wyciętym otworem na elektro-rygielfoto 2 - zakupić wąski zamek (typowy do drzwi metalowych) + "szyld" maskujący i wkładkę "Yale" (takie zamki otwiera się kluczem a nie klamką)foto 3 - klamka przy ażurowej furtce umożliwi dowolny dostęp, więc po co: zamek, domofon i furtka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts