batontweex 28.09.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 (edytowane) Witam Państwa Mam pytanie odnośnie zbrojenia pod oknami.W poradniku firmy H+H ,który znalazłem w internecie jest napisane iż takie zbrojenie umieszcza się w najwyższej spoinie pod oknem..a co w przypadku kiedy musimy uciąć pustak aby okno było na żądanej przez nas wysokości?Czy wtedy też umieszczamy zbrojenie pod tą połówką pustaka czy musimy umieścić zbrojenie pod całym pustakiem?Aby łatwiej zrozumieć moje pytanie zamieszczam obrazek.Czy zbrojenie musi być tam gdzie jest niebieska linia czy tam gdzie czerwona?? Podejrzewam że tam gdzie niebieska ale dla "spokojności" chciałbym się upewnić.Z góry dziękuje za odpowiedź. Edytowane 28 Września 2014 przez batontweex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR_EMI 28.09.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 WitamU mnie zbrojenie pod oknami to dwa pręty żebrowane fi 10 prawie metr dłuższe z każdej strony (takie mi zostały na budowie) .Dla spokojności daj w obydwu warstwach - nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert HH 29.09.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Witam,odpowiadam na pytanie dotyczące umiejscowienia zbrojenia podokiennego. Tak jak w poradniku jest napisane zbrojenie umieszcza się w najwyższej spoinie pod oknem. Co oznacza zbrojenie w linii "niebieskiej".Nawiązując do drugiego posta. Zazbrojenie w jednej warstwie to wersja minimum. Każde dodatkowe zbrojenie jest oczywiście na "plus". Dodatkowo pręty należy przedłużyć poza obrys otworu okiennego minimum po 0,5 m z każdej strony. Przedłużenie o 1,0 m z każdej strony jest tak samo na "plus".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts