michal27tr 28.09.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Dzień dobry,Wybudowałem ogrodzenie i niestety zrobiłem zbyt wysoki podjazd przez co mam duży problem z wjeżdzaniem na podwórko samochodem. Ciągle musze podsypywać podjazd, chciałbym jakoś rozwiązać ten problem i proszę Was o pomoc. Aktualnie nie ma jeszcze zbudowanej/zaczepionej bramy. Potrzebuję ściąć 10-15 centymetrów względem aktualnej wysokości podjazdu. W jaki sposób mogę to wykonać? Znalazłem w internecie następujące sposoby cięcia betonu:- szlifierka kątowa z odpowiednią tarczą- bruzdownica- przecinarka do betonu Zależy mi na jak największej precyzji cięcia. W jaki sposób powinienem to zrobić? Proszę o rady w tym temacie. Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam, Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 29.09.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 kiedyś widziałem urządzenie podobne do froterkiktórym zdzierali beton15 cm to dość grubo na takie urządzenienie wiem jak ta maszyna się nazywamusisz poszukać w google pod różnymi nazwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 29.09.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Jeśli planujesz w przyszłości kostkę to po prostu te 15 nacinać szlifierką kątową i skuwać przecinakiem, ale jeśli zależy Ci aby to wyglądało równo to domowymi metodami jakoś nic mi do głowy nie przychodzi... Mała szlifierką umęczysz się niesamowicie, najlepiej pogadać z jakimś znajomym brukarzem, oni zazwyczaj mają na wyposażeniu duże szlifierki ewentualnie przecinarki spalinowe i może coś zaradzą na Twój problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 29.09.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Wypozycz frezarke do betonu i dzialaj.Szlifierka bys sie zaoral i by Cie pasterka zastala.Koszt 150-250zl doba. Pozdraiwm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts