jjb_pl 28.09.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Witam. Mam do Was takie pytanie. Zabieram się do remontu mieszkania w starym budownictwie. Obecnie na ścianach znajduje się boazeria PCV, styropian, jakaś folia i ściana. Plan jest taki, żeby boazeria zastąpić regipsem a tamtą folię, folią para przepuszczalną.I samą ścianę spryskać środkiem grzybobójczym Czy takie rozwiązanie jest sensowne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 29.09.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Witam.Proponuję i tak wymienić folię, bo nie ma pewności, czy po wielu latach spełnia swoją funkcję, tym bardziej że nie jest to jakiś duży koszt. Dodatkowe spryskanie środkiem grzybobójczym jest dobre, ale najpierw i tak należy ścianę osuszyć, a potem środek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.09.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 A co w tym miejscu ma dać folia paroprzepuczalana ? Chodzi o wpuszczenie wilgoci w ścianę ? Ja dałbym < jeżeli już > folie paroszczelną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjb_pl 30.09.2014 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 tak naprawdę to sam nie wiem, która i dlaczego trzeba zastosować folię? Może ktoś mi wyjaśnić dlaczego i która folię mam zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts