Miszcz Jaszczonb 29.09.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Witam, Możecie polecić jakieś tanie i dobre rynny PCV? Słyszałem o rynnach Bryza oraz Kaczmarek, podobno niedrogie a jakość dobra. Chciałbym kupić rynny którejś z tych marek, jakie macie o nich opinie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 29.09.2014 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 (edytowane) yyy, co? pytałem o rynny. Edytowane 29 Września 2014 przez Miszcz Jaszczonb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 29.09.2014 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 01.10.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Dobre PCV polecam ci Bryza zdecydowanie. Mam plastikowe na garażu ciemnobrązowe świetnie wyglądają, deszczówka spływa bez zarzutu, jestem ogólnie bardzo zadowolony. Jakoś nawet nie brałem innych pod uwagę, słyszałem tyle dobrych rzeczy na temat tego producenta, że się nie wahałem, wielu moich znajomych ma takie, bez zarzutów przetrwały kilka zim, więc miałem pewność, że to dobry wybór. Jeśli interesują cię inne opinie to polecam art. zbiorczy Rynny Bryza opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 01.10.2014 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedź, widziałem tę stronę, dużo czytałem pozytywnych opinii na temat Bryzy. Mam pytanie, czy do domu jednorodzinnego 10x9m, ok 150m2 z dachem 2 spadowym i gankiem 2,5x4,5m odpowiednie będą rynny Bryza 125? czy może 100? Na ganek pewnie musiałbym kupić mniejsze, Bryza 75? Poza tym, jakiej średnicy rury spustowe do tego? Edytowane 1 Października 2014 przez Miszcz Jaszczonb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 03.10.2014 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 A co sądzicie o rynnach Wavin Kanion PVC? bo mają takie w PSB w mojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 07.10.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Po raz drugi odsyłam do bloga o rynnach Bryza. Niedawno pojawił się artykuł o tym jaki system rynnowy do jakiego budynku Ja polecałbym Ci 100 do domu, a ganek to już wedle uznania 100 albo 75. Ganek gankowi nie równy, są większe i mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 18.10.2014 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 No mój ganek ma 4,6m długości x 2,6m szerokości, więc nie jakiś mały, także sądzę, że rynny 100 a spust 65 lub po całości dać rynny 100 i spusty 90, jak ty sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TyjesteśBasia 10.11.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Rury spustowe PCV pakowane są po kilka sztuk w workach. Same o siebie sie ocierają i mają otarcia i rysy. Ryny metalowe są foliowane każda i pakowane po dwie sztuki w worku. My też zamówilismy rynny PCV i teraz żałuję, że się nie dopytaliśmy jak są pakowane. To bardzo istotne, bo te rury spustowe są widoczne, i jako nowe powinny być idealne, a takie nie są. Producenci powinni foliować te rury spustowe PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 10.11.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Rury spustowe PCV pakowane są po kilka sztuk w workach. Same o siebie sie ocierają i mają otarcia i rysy. Ryny metalowe są foliowane każda i pakowane po dwie sztuki w worku. My też zamówilismy rynny PCV i teraz żałuję, że się nie dopytaliśmy jak są pakowane. To bardzo istotne, bo te rury spustowe są widoczne, i jako nowe powinny być idealne, a takie nie są. Producenci powinni foliować te rury spustowe PCV. To co piszesz jest nieprawdą. Rynny stalowe nie są foliowane, ale również pakowane po 8 sztuk we worku. Spusty też nie są foliowane a pakowane po 4 szt. w worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 11.11.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 ja mam galeco stal - rynny i spusty-wszystko ofoliowane, kolanka itp-każdy w osobnej folii,ale już nie nagrzewanej ,a zwyklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TyjesteśBasia 01.12.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Dokładnie. Rury spustowe galeco są ofoliowane każda, a plasticowe nie. Mam galeco PCV i niestety nie można było już zamienić na metalowe, bo je zamontowali na dachu. Dla mnie to było duże zaskoczenie, że nowy produkt jest porysowany, bo tak jest pakowany przez producenta. Idealnie wygląda na reklamówkach i stronie internetowej galeco.Będąc na składzie w Dachluxie zwróciłlam uwagę na rynny PCV innych firm i tak samo wygladały,miały otarcia i rysy. Oczywiście na wystawkach w Dachluxie wyglądały idealnie, z połyskiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomalbuk 05.01.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 (edytowane) A jaki masz dach? blacha czy dachówka? Z blachą dobrze komponują się metalowe rynny. Są one też bardziej wytrzymałe niż plastik. Dodatkowo standardem jest, że dają dużą gwarancje, czasem nawet kilkadziesiąt lat - jak np [moderowano]. Jeżeli konieczine PCV to chyba tak jak powyżej brałbym Bryzę. Edytowane 23 Listopada 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts