Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tanie i dobre rynny PCV, Bryza, Kaczmarek

Miszcz Jaszczonb

Recommended Posts

Dobre PCV polecam ci Bryza zdecydowanie. Mam plastikowe na garażu ciemnobrązowe świetnie wyglądają, deszczówka spływa bez zarzutu, jestem ogólnie bardzo zadowolony. Jakoś nawet nie brałem innych pod uwagę, słyszałem tyle dobrych rzeczy na temat tego producenta, że się nie wahałem, wielu moich znajomych ma takie, bez zarzutów przetrwały kilka zim, więc miałem pewność, że to dobry wybór. Jeśli interesują cię inne opinie to polecam art. zbiorczy Rynny Bryza opinie.

Dzięki za odpowiedź, widziałem tę stronę, dużo czytałem pozytywnych opinii na temat Bryzy. Mam pytanie, czy do domu jednorodzinnego 10x9m, ok 150m2 z dachem 2 spadowym i gankiem 2,5x4,5m odpowiednie będą rynny Bryza 125? czy może 100?

Na ganek pewnie musiałbym kupić mniejsze, Bryza 75?

Poza tym, jakiej średnicy rury spustowe do tego?

Edytowane przez Miszcz Jaszczonb

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Rury spustowe PCV pakowane są po kilka sztuk w workach. Same o siebie sie ocierają i mają otarcia i rysy. Ryny metalowe są foliowane każda i pakowane po dwie sztuki w worku. My też zamówilismy rynny PCV i teraz żałuję, że się nie dopytaliśmy jak są pakowane. To bardzo istotne, bo te rury spustowe są widoczne, i jako nowe powinny być idealne, a takie nie są. Producenci powinni foliować te rury spustowe PCV.

Rury spustowe PCV pakowane są po kilka sztuk w workach. Same o siebie sie ocierają i mają otarcia i rysy. Ryny metalowe są foliowane każda i pakowane po dwie sztuki w worku. My też zamówilismy rynny PCV i teraz żałuję, że się nie dopytaliśmy jak są pakowane. To bardzo istotne, bo te rury spustowe są widoczne, i jako nowe powinny być idealne, a takie nie są. Producenci powinni foliować te rury spustowe PCV.

To co piszesz jest nieprawdą. Rynny stalowe nie są foliowane, ale również pakowane po 8 sztuk we worku. Spusty też nie są foliowane a pakowane po 4 szt. w worku.

• 3 weeks później...
Dokładnie. Rury spustowe galeco są ofoliowane każda, a plasticowe nie. Mam galeco PCV i niestety nie można było już zamienić na metalowe, bo je zamontowali na dachu. Dla mnie to było duże zaskoczenie, że nowy produkt jest porysowany, bo tak jest pakowany przez producenta. Idealnie wygląda na reklamówkach i stronie internetowej galeco.Będąc na składzie w Dachluxie zwróciłlam uwagę na rynny PCV innych firm i tak samo wygladały,miały otarcia i rysy. Oczywiście na wystawkach w Dachluxie wyglądały idealnie, z połyskiem!

• 1 month później...
A jaki masz dach? blacha czy dachówka? Z blachą dobrze komponują się metalowe rynny. Są one też bardziej wytrzymałe niż plastik. Dodatkowo standardem jest, że dają dużą gwarancje, czasem nawet kilkadziesiąt lat - jak np [moderowano]. Jeżeli konieczine PCV to chyba tak jak powyżej brałbym Bryzę. Edytowane przez finlandia