Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co robić gdy fachowcy przestają pracować

eilian

Recommended Posts

Postrasz trochę tzn. oficjalne pismo, że żądasz powrotu firmy/fachowca do 14 dni i zakończenie prac remontowych. Nie wywiązanie się będzie jednoznaczne ze skierowaniem sprawy do sądu.

Nie daj się robić na szaro w obiecanki przez telefon.

Trzymam w kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy.

Hej

Pan "fachowiec" od wykończeniówki nie chce dokończyć pracy, ma zapłacone 90% kwoty na umowie. Co radzicie w takiej sytuacji? Może ktoś przerabiał temat? Jest sens podejmować jakieś kroki prawne?

Dziwna sprawa, że nie chce dokończyć.

Skoro ma zapłącone 90 % to już mu mało zostało do zrobienia - chyba, że nadpłaciłeś :)

Trudno mi to ocenić, w jednym pomieszczeniu już prawie skończył, ale drugie jest rozgrzebane, ciężko teraz znaleźć innego wykonawcę, czas leci, a nawet jeśli kogoś znajdę, to na pewno będę musiała za tę niedokończoną pracę zapłacić więcej. Opiszę ich na czarnej liście, ale póki co zastanawiam się co zrobić. Obfotografowałam wszystko na razie.

Trudno mi to ocenić, w jednym pomieszczeniu już prawie skończył, ale drugie jest rozgrzebane, ciężko teraz znaleźć innego wykonawcę, czas leci, a nawet jeśli kogoś znajdę, to na pewno będę musiała za tę niedokończoną pracę zapłacić więcej. Opiszę ich na czarnej liście, ale póki co zastanawiam się co zrobić. Obfotografowałam wszystko na razie.

To jest normalna firma, czy jakiś człowiek z łapanki?

Bo jesli nie firma, to możesz mieć problem....

• 1 year później...
Witam - jak wygląda sytuacja obecnie? Mam nadzieję, że już wszystkie problemy się rozwiązały. Szukam osób w podobnej sytuacji. Możemy im realnie pomóc w ramach programu telewizyjnego, w którym chcemy pokazywać widzom, co robić w takich sytuacjach, jak do nich nie dopuścić, jak dogadywać się z wykonawcami i jak uniknąć konfliktów. Mój kontakt [email protected]