eilian 29.09.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Pan "fachowiec" od wykończeniówki nie chce dokończyć pracy, ma zapłacone 90% kwoty na umowie. Co radzicie w takiej sytuacji? Może ktoś przerabiał temat? Jest sens podejmować jakieś kroki prawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 29.09.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 A ile zrobił? Te 90% czy mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panmajsterkowicz 29.09.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Postrasz trochę tzn. oficjalne pismo, że żądasz powrotu firmy/fachowca do 14 dni i zakończenie prac remontowych. Nie wywiązanie się będzie jednoznaczne ze skierowaniem sprawy do sądu.Nie daj się robić na szaro w obiecanki przez telefon. Trzymam w kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy.Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 29.09.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Pan "fachowiec" od wykończeniówki nie chce dokończyć pracy, ma zapłacone 90% kwoty na umowie. Co radzicie w takiej sytuacji? Może ktoś przerabiał temat? Jest sens podejmować jakieś kroki prawne? Dziwna sprawa, że nie chce dokończyć. Skoro ma zapłącone 90 % to już mu mało zostało do zrobienia - chyba, że nadpłaciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 30.09.2014 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Trudno mi to ocenić, w jednym pomieszczeniu już prawie skończył, ale drugie jest rozgrzebane, ciężko teraz znaleźć innego wykonawcę, czas leci, a nawet jeśli kogoś znajdę, to na pewno będę musiała za tę niedokończoną pracę zapłacić więcej. Opiszę ich na czarnej liście, ale póki co zastanawiam się co zrobić. Obfotografowałam wszystko na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 30.09.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Trudno mi to ocenić, w jednym pomieszczeniu już prawie skończył, ale drugie jest rozgrzebane, ciężko teraz znaleźć innego wykonawcę, czas leci, a nawet jeśli kogoś znajdę, to na pewno będę musiała za tę niedokończoną pracę zapłacić więcej. Opiszę ich na czarnej liście, ale póki co zastanawiam się co zrobić. Obfotografowałam wszystko na razie. To jest normalna firma, czy jakiś człowiek z łapanki? Bo jesli nie firma, to możesz mieć problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 30.09.2014 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Żeby było śmieszniej nazwisko tego człowieka znalazłam na białej liście wykonawców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi.czerwiec 06.02.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Witam - jak wygląda sytuacja obecnie? Mam nadzieję, że już wszystkie problemy się rozwiązały. Szukam osób w podobnej sytuacji. Możemy im realnie pomóc w ramach programu telewizyjnego, w którym chcemy pokazywać widzom, co robić w takich sytuacjach, jak do nich nie dopuścić, jak dogadywać się z wykonawcami i jak uniknąć konfliktów. Mój kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts