lukasz.barton 29.09.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 WitamWidzę ze w poprzednim poście zabiłem małego klina to może zabije drugiego chociaż temat trochę bardziej powszechny.Studnie mam zaraz koło domu-> instalacja pompa głębinowa, inżektor, hydrofor, zmiękczacz itd...standardowa instalacja Jako że mam sporą działkę na zboczu.. to zastanowiłem się nad pewnym rozwiązaniem.Z racji tego że mam sporo żelaza w wodzie pomyślałem czy nie warto by było 40m wyżej domu zrobić zbiornik wyrównawczy.. i ze studni wypompować wodę do tego zbiornika .. po drodze inżektor który napowietrzy tą wodę i w zbiorniku rozbryzg.... a następnie już pod własnym ciśnieniem zleci mi do domu dając mi zadowalające w domu ciśnienie pomniejszone o ilość żelaza bez hydroforu.Co myślicie o takim rozwiązaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 30.09.2014 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 W zasadzie to będzie to samo co z hydroforem - tylko bez hydroforu. Zbiornik musiałby być szczelny (ze względów higienicznych) więc zasadniczo taki sam jak zbiornik hydroforowy. Różnica może będzie w ciśnieniu pracy dla pompy... ale w końcu będzie musiała pompować wyżej, a to też ciśnienie. Wydaje mi się, że o ile masz miejsce na zbiornik hydroforowy to nie ma co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts