Jurgonka 02.10.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Wiesz, mam skalę od 1-8. Jedynka to ta najmniejsza moc, a ósemka największa Mam jeszcze super power, ale nie będę ci pisał co to oznacza Liwko od dziś jesteś moim guru. Jedynka to najmniejsza moc a ósemka największa. Wolniej!! gdy to ogarnę przejdę do dalszych mądrości. "Jurgonka na oczy indukcji nie widziałeś, przyznaj się " Jak teraz mógłbym przyznać się, że pierwszą płytę indukcyjną montowałem kilkanaście lat temu. Z utęsknieniem czekam na obiecane zdjęcia. Z wymianą "myśli" poczekam jak dorośniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 02.10.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Proponuje się przyjrzeć produktom tego spalania, (a właściwie jednemu z nich) i ich wpływ na to co się dzieje w kuchni. ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 02.10.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Wiesz, mam skalę od 1-8. Jedynka to ta najmniejsza moc, a ósemka największa Mam jeszcze super power, ale nie będę ci pisał co to oznacza Tia, tia, tia, i właśnie dlatego po 10 latach mordęgi z indukcją, (wymieniałem 4 razy w przeszłości) w nowym domu jest płyta na gaz z butli LPG:P Bo w indukcji na 1, albo przez 20 minut nic się nie dzieje, a potem nagle wrzy jak z kopyta. Zero kontroli;) A propo tych tłuszczy, to przy smażeniu i podsmażaniu zawsze są. Zrób sobie frytki w głębokim oleju, albo jakąś tempurę. Albo tłustego steaka. A potem obejrzyj filtr z okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 02.10.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Jeśli ktoś wypisuje takie rzeczy o indukcji to znaczy, że nie miał z nią do czynienia. Indukcja i gaz to dwa rożne światy, podobnie jak ekogroszek i PCi.Miałem gaz przez całe życie, podobnie pewnie jak większość z nas, a od 4 lat użytkuje indukcję. Gotujemy sporo i mogę jednoznacznie potwierdzić, że przy indukcji jest o niebo czyściej. Mam mozaikę gresową za indukcją i w zasadzie wystarczy ją raz w tygodniu przetrzeć - nic nie trzeba szorować, żadnych tłustych plam i zacieków nie widziałem. Za to jak se przypomnę cotygodniowe skrobanie kratki przy gazie to jeszcze mi się niedobrze robi (gorsze wspomnienia mam chyba tylko z ekogroszkiem;)) Gotowanie na "małym ogniu" w indukcji jest o wiele prostsze niż przy gazie, a przede wszystkim bezpieczne. Możesz sobie bigosik zostawić na noc żeby się dusił bez obawy, że nie obudzisz się następnego dnia:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Tia, tia, tia, i właśnie dlatego po 10 latach mordęgi z indukcją, (wymieniałem 4 razy w przeszłości) w nowym domu jest płyta na gaz z butli LPG:P Bo w indukcji na 1, albo przez 20 minut nic się nie dzieje, a potem nagle wrzy jak z kopyta. Zero kontroli;) A propo tych tłuszczy, to przy smażeniu i podsmażaniu zawsze są. Zrób sobie frytki w głębokim oleju, albo jakąś tempurę. Albo tłustego steaka. A potem obejrzyj filtr z okapu. Łączę się z tobą w bólu Ja nie mam takich problemów z moją indukcją (proponuję poczytać wątek "Płyta indukcyjna czy gazowa?") NIGDY WIĘCEJ GAZOWEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 02.10.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 ????? Dla ułatwienia chodzi mi o ten produkt przez który kotły kondensacyjne "przekraczają 100% sprawności" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 02.10.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Dla ułatwienia chodzi mi o ten produkt przez który kotły kondensacyjne "przekraczają 100% sprawności" Eureka - na gazie wytwarza się para, która później się wkrapla (kondensuje) na indukcji nie ma pary? nie ma kondensacji? Indukcja wygrywa, chyba, że guru orzeknie inaczej.? Jak zagotować wodę,bez parowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 02.10.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Eureka - na gazie wytwarza się para, która później się wkrapla (kondensuje) na indukcji nie ma pary? nie ma kondensacji? Indukcja wygrywa, chyba, że guru orzeknie inaczej.? Jak zagotować wodę,bez parowania?? Mocno odbiegliśmy od tematu, ale brawo, gratuluje. Tylko, że przy kuchence jakby "ciut" więcej tej pary się wytwarzało i tak, masz racje ona kondensuje, tylko, że np w kotłach kondensacyjnych w kominie, z którego sobie gdzieś tam spływa do kanalizy, a nie w kuchni na szafkach pozostawiając tam różne rzeczy które ze sobą uniosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Jurgonka wybacz, ale nie wierzę że kiedykolwiek miałeś do czynienia z indukcją To samo z wentylacją mechaniczną razem z kominkiem Więc proszę cię ,nie pieprz głupot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 02.10.2014 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Jurgonka wybacz, ale nie wierzę że kiedykolwiek miałeś do czynienia z indukcją To samo z wentylacją mechaniczną razem z kominkiem Więc proszę cię ,nie pieprz głupot Mój guru mi nie wierzy - jak żyć, jak żyć Pani Premier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Mój guru mi nie wierzy - jak żyć, jak żyć Pani Premier. Poszukaj forum o szydełkowaniu. Pewnie też nie umiesz, ale zawsze można coś doradzić Odpuszczam, nie widzę sensu dalszej dyskusji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 02.10.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Poszukaj forum o szydełkowaniu. Pewnie też nie umiesz, ale zawsze można coś doradzić Odpuszczam, nie widzę sensu dalszej dyskusji na ten temat. Jaka może być dyskusja z dzieckiem, którego największe osiągnięcie intelektualne to: "Wiesz, mam skalę od 1-8. Jedynka to ta najmniejsza moc, a ósemka największa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobli 02.10.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Kolego @Jurgonka chyba nie zauwazułeś że Liwko ma najlepszy dom na świecie, najlepszy kominek, najlepsze ogrzewanie, najlepszą indukcję, najlepsza pralkę, zmywarkę telefon komórkowy itd. Mało tego, wszytko czego dokonał w swoim domu zrobił to najlepiej i najtaniej na świecie a rezta żyje w średniowieczu - istny ciemnogród. Liwko jestem z ciebie dumny.:yes: istna alfa i omega. Liwko mam nadzieję że zostaniesz BOHATEREM MOJEGO DOMU??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 02.10.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Jaka może być dyskusja z dzieckiem, którego największe osiągnięcie intelektualne to: "Wiesz, mam skalę od 1-8. Jedynka to ta najmniejsza moc, a ósemka największa" Dobre Jurgonka. Ciekawe jaką temperaturę duszenia ma na 1-3 a smażenia od 6-8? Widać, że zamiast gotować, woli stołować się w przyzakładowej stołówce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 02.10.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Kolego @Jurgonka chyba nie zauwazułeś że Liwko ma najlepszy dom na świecie, najlepszy kominek, najlepsze ogrzewanie, najlepszą indukcję, najlepsza pralkę, zmywarkę telefon komórkowy itd. Mało tego, wszytko czego dokonał w swoim domu zrobił to najlepiej i najtaniej na świecie a rezta żyje w średniowieczu - istny ciemnogród. Liwko jestem z ciebie dumny.:yes: istna alfa i omega. Liwko mam nadzieję że zostaniesz BOHATEREM MOJEGO DOMU??? A i wszystko za kredyt, PC z odwiertami za 20kzł, wyposażenie kuchni 2kzł a kominek za freeko po kosztach, w podzięce od tych, co mu dom cały zbudowali, i że w ogóle mieli przyzwolenie od Liwko go zbudować Edytowane 2 Października 2014 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Jaka może być dyskusja z dzieckiem, którego największe osiągnięcie intelektualne to: "Wiesz, mam skalę od 1-8. Jedynka to ta najmniejsza moc, a ósemka największa" A wiesz dzieciaku co to jest sarkazm? I jak tu z tobą dyskutować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Co dzieciaki, brakuje argumentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 02.10.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Co dzieciaki, brakuje argumentów? Jakie mogą być argumenty wobec:"Wiesz, mam skalę od 1-8. Jedynka to ta najmniejsza moc, a ósemka największa" Edytowane 2 Października 2014 przez Jurgonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Jakie mogą być argumenty wobec:"Wiesz, mam skalę od 1-8. Jedynka to ta najmniejsza moc, a ósemka największa" Jeszcze raz zadam pytanie. Czy wiesz co to sarkazm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 02.10.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Co dzieciaki, brakuje argumentów? Postaw na raz 3 garnki, w jednym ziemniaki, w drugim kalafior, w trzecim fasolkę szparagową, a na 4 patelnię ze schabowym. Jak nie masz indukcji od MIELE masz problem. Tylko, że ta kosztuje więcej od twojej PC;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts