saman 29.09.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Nie dawno zakupiłem zmywarkę. Niestety bardzo często nie wypluwa tabletek w trakcie mycia. Po otwarciu zmywarki pokrywa jest otwarte, a kostka siedzi w pojemniku po części rozpuszczona, po części nierozpuszczone fragmenty kostki są na naczyniach. Mieliście tak? W czym jest problem, zgłaszać na serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszko_z_Łodzi 30.09.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 To może być kwestia zmywarki, ale też samego detergentu - tabletek. Próbowałeś z innymi? Być może te tabletki się słabo rozpuszczają w określonej tempereturze itp. Albo możesz mieć też twardą wodę. Dlatego spróbowałbym po pierwsze pozmieniać programy mycia, a po drugie spróbuj innych tabletek. Można też kupować takie kapsułki z płynem - wtedy odpada problem rozpuszczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 30.09.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Warto zwrócić uwagę, żeby ustawiać naczynia tak, żeby nie zasłaniały pojemnika po zamknięciu drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saman 02.10.2014 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Tabletki są z najwyższej półki, trafiłem na promocję za połowę ceny. Naczynia układam zgodnie z instrukcją i miejscem w koszach. Orientujecie się, czy ta kostka powinna wypaść po otwarciu pokrywy od detergentu, czy ona tam zostaje i stopniowo rozpuszcza się, jak dysze psiukają na nie? Wczoraj w trakcie zmywania włączyłem pauze, otworzyłem drzwi, i kostka była w otwartym pojemniku w 1/4 rozpuszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.10.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Tabletki są z najwyższej półki, trafiłem na promocję za połowę ceny. Naczynia układam zgodnie z instrukcją i miejscem w koszach. Orientujecie się, czy ta kostka powinna wypaść po otwarciu pokrywy od detergentu, czy ona tam zostaje i stopniowo rozpuszcza się, jak dysze psiukają na nie? Wczoraj w trakcie zmywania włączyłem pauze, otworzyłem drzwi, i kostka była w otwartym pojemniku w 1/4 rozpuszczona. Myślę, że zwyczajnie ustawiasz coś w ten sposób, że blokuje otwarcie się klapki. Ona się tylko lekko uchyla, wtedy dostaje się tam trochę wody, a tabletka zostaje przyklejona do ścianki pojemnika. Oczywiście kiedy otworzysz drzwi - one się odchylają i klapka może się wtedy swobodnie otworzyć, więc wydaje Ci się, że była od początku otwarta. Następnym razem załaduj tak zmywarkę, żeby po zamknięciu drzwiczek było wolne miejsce na wysokości klapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 06.10.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 A pojemnik nie jest przypadkiem zachlapany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.10.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Tabletki są z najwyższej półki, trafiłem na promocję za połowę ceny. Połowa ceny połowa mycia Sory nie mogłem sie powstrzymać. Zmień program i wypróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.10.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Wytrzyj do sucha miejsce do którego wkładasz tabletkę. Włóż tabletkę przed samym myciem. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.10.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Warto zwrócić uwagę, żeby ustawiać naczynia tak, żeby nie zasłaniały pojemnika po zamknięciu drzwi. Slusznie kolega prawi, swego czasu tez na to uwage zwrocilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_i_Piotr 06.10.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Kilka razy nam sie tak zdarzylo kiedy obracajaca sie dysza zraszajaca byla (nawet czesciowo) blokowana przez zbyt wysoki talerz, garnek albo lyzke wystajacą z gornej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saman 13.10.2014 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 W moim przypadku klapka otwiera się normalnie. Dzieję się tak niezależnie od programu. Z tej strony raczej nie ma co blokować. Pisaliście o tych zawilgoconym pojemniczku. Na początku nie zwracałem na to uwagi, od jakiegoś czasu wycieram przed włożeniem kostki. Wycwaniłem się i w trakcie mycia, po jakiś 50 minutach włączam pausę i otwieram drzwiczki. I po raz któryś widzę, że kostka najzwyczajniej nie wylatuje z pojemnika. Rozpuszcza się w nim. Podejrzewam, że jeśli naczyń jest mniej i dysze chlapią na to miejsce, to po prostu w trakcie mycia rozpuszczają ją w pojemniku. Jeśli naczyń jest więcej, dysze mniej chlapią na kostkę i nie rozpuszcza się. Możecie u siebie też włączyć pause i w trakcie mysia zobaczyć czy kostka wypada, czy rozpuszcza się w pojemniku? Połowa ceny połowa mycia Sory nie mogłem sie powstrzymać. Zmień program i wypróbuj. Też o tym myślałem. Zakupione w Carrefour. Data ważności zgadza się. Kurka, a kupiłem dwa duże opakowania - zapas na parę miesięcy. Mogę odsprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 15.10.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Mi też zdarza się, że kostka nie rozpuści się w całości i zdaje się, że tylko wtedy, gdy dużymi deskami do krojenia chleba zablokuję możliwość otwarcia klapki. Kiedyś miałem teorię, że kostki Somat mają większy problem z rozpuszczaniem, zwłaszcza w krótkich cyklach mycia przy niższej temperaturze. Teraz używam Finish All In 1 i też czasem kostka zostaje tylko rozpaćkana, ale zdecydowanie rzadziej niż Somat. Trafiłem gdzieś na informację, że przyczyną może być szwankująca grzałka, która nie dogrzewa wody. Jak masz możliwość, to sprawdź w trakcie cyklu temperaturę wody, ew. podpytaj w serwisie przez telefon - może dla twojej zmywarki jest jakieś proste rozwiązanie tego problemu, bez konieczności wzywania pomocy. Przy okazji trafiłem na film o kostkach do zmywarek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saman 15.10.2014 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Świetny film:yes: Kolejne tabletki to będą te najtańsze na rynku:yes: Ja w tej promocji kupiłem za ok 27 zł duże opakowanie Finisz Quantum. Na liście "kompatybilnych" zmywarek nie ma mojej. Może to jest problem, kostka nie do końca pasuje do pojemniczka. Jest w miarę luźno, ale nie ma szału.Jak otworzę zmywarkę to aż para leci, w środku jest gorąco. Od samej zmywarki też czuć ciepło. Kupię dziś jakieś tańsze i mniejsze kostki "na spróbowanie". Korzystaliście może z Somat, Fairy. Ludwik czy jakiś innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.10.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 ludwik - słabizna. Fairy - bardzo dobry. Somat - dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 15.10.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Jak pisałem wyżej - z Somatu nie byłem zadowolony, bo mi się nie rozpuszczał, ale pewnie dam mu jeszcze szansę, gdy trafię na niego w promocji. Teraz używam Finish i myje bardzo dobrze, ale pod warunkiem, że dosypię sól. Fairy nie używałem. A po pierwszym użyciu Ludwika powiedziałem "nigdy więcej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saman 16.10.2014 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Pani Gelsser tak mocno reklamuje Ludwika, a tu lipa, słabizna i nigdy więcej. Wypróbuje Fairy. Jak skończy mi się zapas na pół roku Finisza. Tak czy siak zmywarka to rewelacyjny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.10.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 choć co do ludwika pisze to z przykrością - od jakiś 350 lat nie używam innego płynu do mycia naczyń. Z tabletkami - muszą jeszcze popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśko1719512795 16.10.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ale to chyba nie może być kwestia tego, że tabletka nie wypada z okienka... Przecież zmywarka jej nie katapultuje... Po prostu tabletka tam się rozpuszcza... A może to kwestia twardej wody? Sprawdzałeś twardość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.10.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 tabletka wypada z pojemnika inaczej nie szans na rozpuszczenie. Albo spada na dno albo (w mojej zmywarce) wpada do małego pojemniczka w górnym koszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts