powell 30.09.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Wiem, że o tym już było, ale w gąszczu wątków już się trochę pogubiłem. Po dłuższej przerwie chciałem skończyć samodzielnie montowaną instalację z WM. Reku mam w kotłowni, strych jest nieużytkowy, na strychu położone są już (ocieplone) kanały od skrzynek rozdzielczych do anemostatów. Teraz chciałem spiąć to w całość, czyli zamontować kanały (160) od reku do: - czerpni (umiejscowię ją w okapie dachu, w ścianie się za bardzo nie da),- wyrzutni, której funkcję przejmie kanał wentylacyjny komina,- dwóch skrzynek rozdzielczych (nawiew/wywiew). Kanały przejdą z kotłowni przez sufit Jakie to mają być kanały? Mogą być te giętkie w postaci folii aluminiowej na spiralce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 30.09.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 wg. mnie kazde sensownie ocieplone i pasujace srednica. alumki w welnie sa ok, sam na nich mam zrobione. Trzeba tylko uwazac na ostrych zakretach, bo lubia sie zagiac pomimo spiralki i ograniczyc swoj przekroj w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 30.09.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Podłączenie skrzynek rozdzielaczowych: - nawiewna oraz wywiewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts