Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Poszukiwania trwają.. Przekleństwem staje się slogan jednej z pracowni, która po otwarciu strony wita tekstem: JAKI PROJEKT DZIŚ WYBIERASZ?

Żeby pękli...

U mnie dziś prym wiedzie mniejszy braciszek Obierka, czyli projekt Ganimedes , również z Domowych Klimatów: http://www.domoweklimaty.pl/pl/proje...ganimedes-nf40

Podtrzymuję pomysł wyrównania obrysu (wyciagnięcie ściany z lewej strony), co przełoży się na rozsądne wymiarami pokoje na górze i co najważniejsze: pokój przeznaczony obecnie dla gości na starość pozwoli nam bytować na parterze na przyzwoitym metrażu Poza tym ten projekt, jak Obierek, ma wszystko, na czym mi zależy: porządny salon, spiżarkę, miejsce na pralnię, duży garaż. Pozostaje jeszcze kwestia wyrównania ściany frontowej, ale się nie upieram, spiżarnia 3-metrowa i tak jest super :) Jest miejsce na rodzicielską łazienkę na górze i porządną garderobę, pralnię no i planowo tylko jedno okno połaciowe, czyli niezwykle jak na tego typu dom :)

Po wywaleniu wszystkich udziwnionych okien i wstawieniu standardowych koszty też mam nadzieję zbliżą się do bardziej rozsądnych :) Elewacje marzenie, wszystko czyste, proste, bez udziwnień i pytań w stylu "z czego by tu zrezygnować".

Ech.. Dziś czuję, że jestem bliżej sukcesu :)

Oto Ganimedes :)

gan_parter.jpggan_piętro.jpggan1.jpggan2.jpg