jatojejo 01.10.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Witam, mam okazje kupić mieszkanie 38,4m2. Rozmyślam nad dobrym rozwiązaniem urządzenia mieszkania. Załączam rzut. Nasze dotychczasowe pomysły to: 1. otworzyć kuchnie na salon lub 2. w miejsce kuchni zrobić sypialnie a w salonie aneks kuchenny za ścianą "sypialni" w rogu pod oknem i poza nim. Odpływy, wodę, gaz chciałbym poprowadzić po ścianie pod oknami, wentylacje- obniżyć sufit i nad nim podłączyć/przedłużyć przewód wentylacyjny z wentylatorem? Łazienki nie chciałbym "dotykać", choć nie ukrywam trochę bolący komfort "prosto z salonu do toalety". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.10.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 A nie możesz drzwi do łazienki przenieść na stronę przedpokoju? Co będzie w tym wielkim załomie w przedpokoju?Skoro kuchnia ma być na ścianie sypialni, to wejście do łazienki, nawet bez zmian, tez będzie zasłonięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatojejo 01.10.2014 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Coś w ten deseń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.10.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 A tak? [ATTACH=CONFIG]282371[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 01.10.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Podobne mieszkanie : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?225764-Wydzielenie-sypialni-w-ma%C5%82ym-mieszkaniu&highlight=jogarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.10.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 http://static.pokazywarka.pl/i/4367212/954988/fdfgyy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogarek 01.10.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Witam, dokładnie tak jak pisze alicyja - mam w zasadzie taki sam układ mieszkania. Od kwietnia do sierpnia bardzo intensywnie myślałem nad rozkładem i chcąc znaleźć kompromis między małym metrażem (u mnie niecałe 33 m2), a checią posiadania wydzielonej sypialni - zdecydowałem się na następujący układ: http://images66.fotosik.pl/234/1bf37bcd94239f9fm.jpg Przez ten czas parę wersji się przez moją głowę przewinęło i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że taki rozkład jest zdecydowanie najbardziej optymalny i funkcjonalny, ze wszystkich jakie przerabiałem. Teraz jestem na etapie remontu. Póki co jedynie bez koncepcji na kolorystykę łazienki , reszta w zasadzie klepnięta. Z dwóch względów masz zdecydowanie łatwiej: - większy metraż - okno położone na środku krótszej ściany. Jakby co - to służę pomocą, przy przebudowie parę fajnych sztuczek udało mi się zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatojejo 02.10.2014 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Dziękuje bardzo za dyskusje, chęci i pomoc. Joliska i Kinka za wykonanie rzutów. Jogarku po dłuższych rozmowach z moją lubą doszliśmy do wniosku że masz dobre rozwiązanie i tym będziemy się kierować. Jeszcze raz bardzo dziękuję! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts