jutlandia 01.10.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Witajcie, chcę założyć w domu nową wentylację grawitacyjną. Ta co jest zdecydowanie nie wystarcza. 2 pytania: Do kiedy fachowcy mogą coś takiego w domu robić? pytam na poważnie - nie wiem, czy np zimą da radę?Czy zrobienie dodatkowej wentylacji to bardzo duża "rewolucja"? Mam duże szanse, że za rok uda mi się zmieniać dach i nie wiem, czy nie robić tego za jednym zamachem - wolałabym jednak jak najszybciej.... Proszę podpowiedzcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 01.10.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Trudne pytania zadajesz Co to znaczy nowa (dodatkowa) wentylacja? Jaką masz TERAZ i jaką CHCESZ MIEĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 02.10.2014 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Teraz mam wentylację grawitacyjną, tylko w łazience. Dom ma ok. 90 m2, więc zdecydowanie to jest za mało... Nie mam wentylacji nawet w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 02.10.2014 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Czyli masz wentylacje grawitacyjną a chcesz mieć: nową wentylację grawitacyjną. Czym się mają różnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 02.10.2014 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 różnić - niekoniecznie, ma być jej więcej... bo ta co jest (jedna kratka wentylacyjna) zdecydowanie nie daje rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 02.10.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 różnić - niekoniecznie, ma być jej więcej... bo ta co jest (jedna kratka wentylacyjna) zdecydowanie nie daje rady Chodzi o dziury, czy o wentylację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 02.10.2014 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 i przy tym pytaniu odpowiedź brzmi "nie wiem". Mój dom bardzo potrzebuje wentylacji - jako czynności - czy potrzebuje faktycznie dodatkowych dziur - nie wiem zależy mi na wiedzy, czy jest coś co jestem w stanie zrobić późną jesienią by było lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 02.10.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Skuteczna wentylacja , to 30m3/h powietrza na osobę, dostarczone w sposób ciągły do pokojów a wyprowadzone przez kuchnie i łazienki, z możliwością okresowego zwiększenia strumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 02.10.2014 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 u mnie jest zdecydowanie nieskuteczna, w kuchni jedyna wentylacja to otwarte okno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 02.10.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Trzeba zrobić wentylację mechaniczną, a najlepiej ( by nie wychładzała domu, bo musi chodzić 24/24 ) to z odzyskiem ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts