fighter1983 20.07.2018 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 No i stalo sie, po praktycznie 5 latach prob i bledow znalazlem rozwiazanie. prace testowe i przygladanie sie zajely ponad 2 lata - i nie mam zastrzezen co do tej deski - w zwiazku z powyzszym - wprowadzilem do obrotu u siebie. Jest wszystko co trzeba : pelny system, z aprobata ITB, deska wyglada pieknie, tak jak powinna wygladac, a nie jak plastikowe "nie wiadomo co"Wprowadzilem ja do obrotu, mam mieszalnik do bejc i tynkow Greinplast , wiec wszytsko "od reki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.08.2019 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 tez sobie wyciagne bo mi potrzebny ostatnio ... sorry za odgrzanie kotleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek233 09.02.2020 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 I jak to się sprzedaje/sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.02.2020 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 I jak to się sprzedaje/sprawdza? A to ciekawe pytanie swoja droga bo nad tym sie nie zastanawialem u nas 2019 rok rozchod: 3152szt panela OEA-D czyli tyle sprzedalismy lub wbudowalismy na naszych realizacjach czyli okolo 980mkw deski. Nie jest to jakos specjalnie duzo, no ale my tez nie jestesmy jakas wielka firma. W perspektywie producenta: nie mam pojecia jakie sa moce produkcyjne na rok, ale w 2019 roku byly 2 takie miesiace, ze na ta deske sie czekalo, bo nie nadazali z produkcja, przy czym wiem, ze deska jest produkowana caly czas na 100% mozliwosci produkcyjnej linii w calym roku i magazynowana, zatem zima pewnie jest nadprodukcja a w sezonie wybierana "do 0" czyli producent sprzedaje 100% swojej produkcji. Od paru lat probuja zwiekszyc moce produkcyjne, ale cos tam nie wychodzi z tym ze wzgledu na trudnosc zautomatyzowania procesu. (poki co jest to robota reczna, kazdy panel produkowany jest recznie). Zatem czy sie sprzedaje: tak sprzedaje sie doskonale, mogloby u nas troche lepiej no ale na wszystko przyjdzie czas Jak sie sprawdza: sprawdza sie doskonale, bo jedyny problem poki co jaki wystepuje - to ewentualna zmiana koloru, bo sie inwestorowi nie podoba i trzeba zmienic kolor. W 2019 roku mielismy jeden przypadek gdzie klientce prywatnej wykonawca krzywo to poprzyklejal, no ale na to juz niestety wplywu nie mamy. Wypozyczanie wzorników: https://med-bud.pl/greinplast-wypozyczenie-wzornika-greinplast-deska,c65,p450,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 28.02.2020 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Znalazłem Greinplast, ale:1. przecież to jest zwykła taśma bez podkłądu styropin/storodur2. na zdjęciach powykonawczych nie wygląda to dobrze3. Jak deka elewacyjna da w tej chwili najlepszy efekt? jestem w stanie nawet dołożyć, ale nie chciałbym patrzeć na miernotę4. Co sądzicie np. o pcv -np. winch (sytem wpc?) z hipermarktu? 5. Potrzebuję ok. 40m2 i najlepiej ze sprawdzonym wykonawcą(PW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 28.02.2020 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Mam Greinplasta od 2017r na elewacji. Zanim wybralem planele zwiedziłem z 3 firmy i ten produkt wydawal mi sie najlepszy. Nie wiem jak obecne ceny ale wtedy z klejem i lakierem komplet wyszedl okolo 100zl/m2 Ja jestem do dzis zadowolony, większość ludzi odwiedzających pyta czy to prawdziwe deski.Panele kleiła mi firma ktora robiła ocieplenie, robili to pierwszy raz i wyszlo im bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.02.2020 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Znalazłem Greinplast, ale: 1. przecież to jest zwykła taśma bez podkłądu styropin/storodur 2. na zdjęciach powykonawczych nie wygląda to dobrze 3. Jak deka elewacyjna da w tej chwili najlepszy efekt? jestem w stanie nawet dołożyć, ale nie chciałbym patrzeć na miernotę 4. Co sądzicie np. o pcv -np. winch (sytem wpc?) z hipermarktu? 5. Potrzebuję ok. 40m2 i najlepiej ze sprawdzonym wykonawcą(PW) ad1 - no i co w zwiazku z tym ad2 - kwestia gustu ad3 - wlsnie ta o ktorej piszemy ad4 - niepo to szukalismy kilka lat czegos co dziala, nie starzeje sie nie babluje, nie odparza i nie daje wykwitow zeby teraz szukac na sile czegos co moze nas niemile zaskoczyc - jak to mowia nie wywazac otwartych drzwi ad5 - czy to towa czy razem z montazem - prosze bardzo mozemy ogarnac. dostarczyc na terenie calej EU a z wykonawstwem to juz raczej niekoniecznie zasuwac kilkaset km zeby pare metrow deski polozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 28.02.2020 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 (edytowane) ad5 a w położeniu 100% rezultatu, nikt tego nie chce u mnie kłaść, sugerują, że lepsze na podkładach styro. Ile rozsądnie warto dać za położenie? Bo gość życzy sobie aż 100 zł/m2, więc koszty całkowite wyszłyby pewnie ok. 250zł/m2 Edytowane 28 Lutego 2020 przez Adaxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.02.2020 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 ad5 a w położeniu 100% rezultatu, nikt tego nie chce u mnie kłaść, sugerują, że lepsze na podkładach styro. Ile rozsądnie warto dać za położenie? Bo gość życzy sobie aż 100 zł/m2, więc koszty całkowite wyszłyby pewnie ok. 250zł/m2 To zależy trochę od tego jak masz to podzielone. Czy w jednym kawałku czy wstaweczki po kawałeczku. Jezeli w jednym 85 netto robocizna jak kawałki 100 netto jest rozsądną cena. No a materiał wyjdzie jakieś 120 netto mkw Oczywiście licząc że siatka z klejem zrobiona. A gdzie Ty to masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 28.02.2020 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Hmmm, gość powiedział, że potrzeba na to 2 dni (1 klejenie i 2-gi malowanie), więc wyszłaby mu dniówka 2 ts zł/d - Figther tylko mi nie mów, że to normalka. Małopolskie - masz PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.02.2020 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Hmmm, gość powiedział, że potrzeba na to 2 dni (1 klejenie i 2-gi malowanie), więc wyszłaby mu dniówka 2 ts zł/d - Figther tylko mi nie mów, że to normalka. Małopolskie - masz PW. Ostatnio około 34mkw 2osoby prawie 4dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
da_rja 24.06.2020 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2020 Witam, poszukuję właśnie czegoś na elewację co będzie imitowało drewno. Chodzi o przykrycie całych szczytowych ścian, a nie tylko elementów dekoracyjnych. Myślałam o elastycznej desce lub desce styropianowej. Czy mogą mi Państwo polecić któreś rozwiązanie? Zależy mi na trwałości rozwiązania i jak najmniejszej ilości pracy już po zamontowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.06.2020 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 Witam, poszukuję właśnie czegoś na elewację co będzie imitowało drewno. Chodzi o przykrycie całych szczytowych ścian, a nie tylko elementów dekoracyjnych. Myślałam o elastycznej desce lub desce styropianowej. Czy mogą mi Państwo polecić któreś rozwiązanie? Zależy mi na trwałości rozwiązania i jak najmniejszej ilości pracy już po zamontowaniu. Greinplast OEA-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.06.2020 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 Witam, poszukuję właśnie czegoś na elewację co będzie imitowało drewno. Chodzi o przykrycie całych szczytowych ścian, a nie tylko elementów dekoracyjnych. Myślałam o elastycznej desce lub desce styropianowej. Czy mogą mi Państwo polecić któreś rozwiązanie? Zależy mi na trwałości rozwiązania i jak najmniejszej ilości pracy już po zamontowaniu. Od czterech lat mam na elewacji dokładnie to: https://www.artbud.pl/pl/p/Deska-dekoracyjna-szerokosc-13-cm-elastyczna-Sysdekor/38764 trwałe i kompletnie bezobsługowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stef4n 13.07.2020 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Rodeo zaczeło wciskać nową deksę zamiast premium, 3mm, które rozpadają się w rękach, dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.07.2020 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Rodeo zaczeło wciskać nową deksę zamiast premium, 3mm, które rozpadają się w rękach, dramat. greinplastowa w rekach tez sie rozpada, i trzeba na nia uwazac. ale po przyklejeniu jest mega Natomiast co do rodeo - juz mi sie opinia wyrobila po przygodach kilka lat temu i teraznie wiem jaka by musiala byc, zebym sprobowal ich nowego produktu. poza tym dziala mi greinplast od kilku lat i nie bede wywazac otwartych drzwi Jak to mowia: jak cos dziala to nie ruszaj bo przestanie dzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stef4n 13.07.2020 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Greinplast to zupełnie inny produkt. Rodeo chyba jako jedyni robią nadruk. Deski greinplasta, mają tylko strukture i wygląda sztucznie. Podejrzewam też, że deski rodeo jako jedyne nie wytrzymują naklejenia taśmy tynkarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.08.2020 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Oto najbardziej ekstremalny test deski Greinplast OEA-D jaki udalo nam sie wymyslec w warunkach domowych Test polegał na wyrzuceniu próbki testowej w połowie 2017 roku na działkę gdzieś w trawę, przy okazji koszenia działki próbka była przerzucana - raz deską do ziemi, raz deską do góry, oparta o ogrodzenie - zupełnie przypadkowo. Leżała tam cały czas - przez 3 lata nieprzerwanie, w błocie, śniegu, deszczu, mrozie, wietrze. zdj 1 z godziny 10:00 - wyciagniete z krzaków http://pliki.med-bud.pl/elewacje/testdeski/DSC_0717.jpg zdj 2 z godziny 10:06 - umyta wężem ogrodowym + detergent http://pliki.med-bud.pl/elewacje/testdeski/DSC_0718.jpg zdj 3 z godziny 10:55 - wyschło sobie, widać powoli, że po 3 latach takiego podłego traktowania w miejscach zagłebień bejca wymagałaby jakiejś renowacji, ale nic z tym nie robimy. Próbka ląduje na kolejne lata w krzaki, trawę, błoto, deszcz i mróz http://pliki.med-bud.pl/elewacje/testdeski/DSC_0719.jpg Test będzie trwał dalej kolejne lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo22627 17.09.2020 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Cześć, Fighter działacie na Śląsku też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.09.2020 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Cześć, Fighter działacie na Śląsku też? hej, srednio, ostatnio bylismy we wroclawiu, ale to wyjatkowo, ale na slasku masz https://www.facebook.com/PT-Inwest-Paulina-Soba%C5%84ska-395990291252222/ mega ogar elewacyjny... nie wiem czasmi czy nie lepsiejszy od nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts