Turner 26.06.2002 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Czy ktos ma moze jakies materialy na temat samodzielnej budowy kominka. Moze byc tez adres internetowy. Chcialbym wykonac kominek samodzielnie bo fachowcy okropnie zdzieraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.06.2002 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 To zależy na co się porywasz. W którymś (mógłbym sprawdzić) miesięczniku "Buduję DOM" na załączonym CD jest dokładny opis z plikami avi dokładnie pokazującymi jak należy po kolei wybudować komin Schiedla - ich reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.06.2002 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Sorry przeczytałem temat "komina" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 27.06.2002 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Cześć!Z tego co przeczytałam, stopień skomplikowania takiej konstrukcji zależy od tego jakie funkcje ma kominek spełniać.Jeżeli to ma być system grzewczy kominowy (zagospodarowanieciepłego powietrza z kominka do ogrzania domu),to radzę jednak firmę,gdyż jest to bardziej skomplikowane.Kominek taki powinien być zamknięty (między innymi ze względu na bezpieczeństwo).Jeśli chodzi o kominek , który ma być ozdobą salonu, to sądzę że można się skusić na samodzielną budowę (kominek otwarty).Kiedyś miałam artykuły na ten temat -jak znajdę (o ile nie wylądowały w makulaturze)to ci prześlę.Radzę też dobrze poszukać odpowiedniej firmy - rozpiętości cenowe są szokujące.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.06.2002 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Nie buduj kominka otwartego samodzielnie. Kominek z wkladem grzewczym spokojnie zrobisz. W muratorze byy kiedy z zdjecia (chyba koniec zeszlego roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanRopuch 27.06.2002 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Turner, nie wiem czy warto sie samemu z tym grzebac. Mozna znalezc fachowca, ktory zrobi to porzadnie za kilkaset zlotych. Nie wiem, gdzie mieszkasz - jesli w Poznaniu, to moge Ci podrzucic konkretne namiary. Facet pracuje w firmie wykonujacej kominki, ale dorabia po godzinach. Niestety, cos za cos: ten akurat nie jest ucielesnieniem punktualnosci... A i browarek lubi lyknac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turner 27.06.2002 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Niestety jestem z Malopolski. Fachowiec z Poznania wiec odpada.Ale licze na materialy od ENGI.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gimm 27.06.2002 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 W dużych księgarniach znajdziesz przyzwoite książki (postaram się znaleźć w swoim "archiwum" tytuł i autora) z dokładymi instrukcjami jak zbudowac kominek. Jednak pamiętaj dobry kominek nie jest łatwo postawić (zwłaszcza otwarty), co wiecej nie oszczedzaj na tym! niestey źle wykonane kominki bardzo często stają sie przyczyną nieszczęść (od pożarów, do zaczadzenia). Fachowcy naprawdę są rózni wiec warto zapoznać się z kilkoma ofertami (i nie zawsze należy wybrać tę najtańszą). Jeżeli już zdecydujesz się na pracę samemu, policz sobie rzetelnie wszystkie koszty! często okazuje się że po fakcie gra wcale nie była warta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 28.06.2002 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2002 Pamiętam o tym co obiecałam- tylko w niedzielęmam czas na szukanie.Co do fachowców, to już tyle rzeczy mam przez nich zawalonych!!!Nie wiem czy zauważyliście, że każdy z nich ma inne zdanie na temat budowania.Każdy z nich też krytykuje poprzedniego, że coś żle zrobił.Mam wrażenie, że jest to zawód wysoce artystyczny, nie obrażając artystów.Nigdy niewiadomo jak wyjdzie i zależy co się komu podoba.Napewno samodzielne wykonanie wymaga przestudiowania pewnych zagadnień.Napewno jednak samemu robi się to dokładniej , a nie żeby tylko skasować, jak to robią niektórzy.Zresztą w dobie strasznego bezrobocia pojawiło się wielu "pseudo-fachowców".Trzeba być bardzo ostrożnym !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanRopuch 28.06.2002 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2002 Jasne, dlatego najlepiej brac fachowcow poleconych przez kogos. Moj kominek robil facet wlasnie przez kogos polecony. Ten natomiast, o ktorym Ci pisalem, budowal kominek u sasiadow - i okazal sie trzy razy tanszy niz tamten. U mnie tylko cos poprawial, konkretnie - uzupelnial stary kominek o plyty z marmuru i piaskowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 02.07.2002 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 Cześć Turner !Właśnie wysłałm mail'a z zasadami dot. budowy kominka.Gdybyś mógł potwierdzić odbiór bylabym wdzięcznaPzdr-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 02.07.2002 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 Czy ja tez mogę prosić o te informację na priv. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 02.07.2002 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 Ja tez poprosze![email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 03.07.2002 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Do Aramana nie znam adresu, jak mam mailować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 03.07.2002 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 ja też proszę: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 06.07.2002 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2002 ja tesz porosze [email protected] pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turner 08.07.2002 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Niestety ENGI materialy od Ciebie nie dotarly do mnie. Gdybys mogla wyslij jeszcze raz. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turner 09.07.2002 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2002 Dzieki Engi. Wszystko dotarlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 09.07.2002 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2002 Powodzenia!Napisz czy ci się udało to zrobić?Ja też mam w planie kominek, ale chyba nie odważę się na samodzielne wykonastwo, gdyż ma służyć do grzania w okresie przejściowym, a to jest z systemem rur..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 09.07.2002 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2002 Mogę też prosić: [email protected]Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts