dryblasy 06.06.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 Witam właśnie zamówiłem sobie piłę DW393 aligathor do cięcia porotermu więc juz bąbki strzelił.Ciekawi mnie czym docinaliście Pt na swoich budowach i jaki był efekt.Wineberger zaleca używanie właśnie piły Dw 393.PozdrawiamAnia i Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boo 06.06.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 A my zamówiliśmy jedną paletę "połówek" i jedną 3/4, cięcia mniej i przy oknach lepiej to wygląda. A jak trzeba było przyciąć, to cięli kątówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikuś 06.06.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 Tnie się go bardzo dobrze przecinarką kątową 230 mm z tarczą diamentową za ok 100 pln . Mając taką maszynę można ciąć wszytko-no prawie am. beton,klinkier,cegłę. Porotherm to wręcz można rzeżbić. Sam to paktykowałem. Pikuś PS połówki i tak n ie załatwią problemu do końca, zawsze okaze się, że jest potrzebny pustak niższy, albo wąski itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 06.06.2004 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 szlifierka katowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 06.06.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 Szlifierka kątowa za 160zł i dwie tarcze po 35zł za sztukę. Wycięły wszystkie MAXy do skosów i wszystkie bruzdy pod instalacje i będą jeszcze wycinać źle zaplanowane ścianki działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 07.06.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Ja miałam Porotherm 36 i tarcza szlifierki cięła za płytko no i musiałam załatwić aligatora. Sprawił się dobrze ale kosztował dużo drożej niż tarcza do szlifierki. Uważaj na brzeszczoty, u mnie kilka razy się urywały. Tam jest takie kułeczko przy mocowaniu i ono odspaja się od brzeszczotu. Na szczęście sprawny fachowiec może od biedy przyłapać to migomatem. Tak więc trzeba dużo szczęścia i uwagi żeby wystarczył jeden komplet brzeszczotów na całą budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrus 07.06.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 DW392 - rewelka. Wykonawca trochę na początku narzekał na powolne tempo samego procesu docinania, ale jak się przywyczaił...miodzio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts