Bazyl3 23.01.2015 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 dobrze widzisz to nic dziwnego jeśli tylko opał odpowiedni Ok. Popróbuję w weekend i zdam relację W razie W (wygaśnięcie, morze kalafiorów) czym najpierw koryguję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 23.01.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 jak wygaśnie w podtrzymaniu to skróć przerwe pomiędzy przedmuchami musisz tez obserwować poziom paliwa na palniku- jak zacznie zbyt mocno schodzic w dół to skróć czas pomiędzy podaniami w podtrzymaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 23.01.2015 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 jak wygaśnie w podtrzymaniu to skróć przerwe pomiędzy przedmuchami musisz tez obserwować poziom paliwa na palniku- jak zacznie zbyt mocno schodzic w dół to skróć czas pomiędzy podaniami w podtrzymaniu Ostro, np. z 40 min. na 30, czy delikatnie np. o 2 minuty? Czas pomiędzy podaniami? Który to, bo się pogubiłem z deka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 23.01.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 rozmawiamy o podtrzymaniu zatem piszę o parametrach podtrzymaniatutaj możesz zrobić większy skok powiedzmy 10-15% jednorazowo czyli z 40 minut na okolice 35 minut a nawet mocniejjeśli chodzi o podawanie w podtrzymaniu to tu już na podstawie obserwacji- jeśli żar schodzi szybko to wcześniej musisz uzupełnić paliwo na palniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 04.02.2015 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 A jak ustawić histerezy CO i CWU przy ręcznym? I jak powinien wyglądać płomień przy pracy, bo jak daję wentyl na 40% to płomień jest rachityczny i nie sięga deflektora. Ładny i wysoki robi mi się dopiero w okolicach 90-100% ?? PS. Ciągle jadę na PIDzie, bo nie mam wystarczająco dużo czasu, żeby stanąć przy kotle na obserwacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 04.02.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 płomieniem się nie pzejmujważne co w popielniku i na palniku, są węgle które palą się długim płomieniem i które mają krótki- ważne aby popiół był dopalony a na wymienniku nie było mokrych zacieków smolnych świadczących o niedoborze tlenupoza tym co to za obserwacja przy otwartych drzwiach kiedy do komory spalania wprowadzasz mnóstwo lewego powietrza- bez sensunie gapić się w płomień tylko patrzeć na wynik spalaniahisterezamoim zdaniem CO 2st a CWU zależnie od potrzebjak często i dużo idzie to musisz mieć szybciej dogrzane więc mniejsza w okolicy 4-5st a jak rzadziej to wystarczy 10st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 05.02.2015 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 płomieniem się nie pzejmuj ważne co w popielniku i na palniku, Ok, puszczę w sobotę na ustawieniach, o których wcześniej była mowa i zobaczę. Ale jednak żeby kontrolować co na palniku, to muszę drzwiczki otworzyć PS. Jak czyścić wymiennik od spodu, żeby nie spierniczyć sobie deflektora na retortę? Szczota i ostrożność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 05.02.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 nie wiem jak masz zawieszony deflektor ale chyba trzeba się mocno postarać żeby go zrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 10.02.2015 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 nie wiem jak masz zawieszony deflektor ale chyba trzeba się mocno postarać żeby go zrzucić Mimo wszystko się boję, bo jak mi to gruchnie w dół, to zanim wystygnie, żeby dało się zawiesić, to trochę może potrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 10.02.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 jeśli dobrze widzę na stronie producenta to deflektor wisi na haku. musiałbyś go obrócić o przynajmniej 60st aby spadł. nie przejmuj się nim zatem za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 27.03.2015 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 No i przyszło ciepełko. Patenty na CWU? Tryb letni zdaje mi się średnio ekonomiczny, przynajmniej u mnie nie zdaje raczej egzaminu. Mam źródło drewna, to może wieczorna przepalanka przed kąpielą. Na awaryjnym. Inne pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona 55 24.10.2018 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Mam pięć Defro Duo komfort 15KW. Odpalony na sezon jesień-zima system pod, trzeci dzień ogrzewania a w domu nie da się wytrzymać 26C . Proszę o podpowiedź co zrobić by te temperaturę zmniejszyć. Nadmieniam że jestem kobietą i nie bardzo się orientuję ,jak ktoś może mi to opisać co zrobić będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona 55 24.10.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Oczywiście powinno być piec a nie pięć i system PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts