Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowoczeny dom pod lasem, w miście :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

JAK ZWYKLE SUUUPER :)

Możesz mi wyjaśnić - bo także planuję - dlaczego akurat tam, gdzie drzwi przesuwne masz węższe lamelki? Masz je zamontowane w świetle okna i da się przesunąć okno, mimo ich obecności? Ja w ostateczności planuję podwiesić je w takiej wnęce jak na karnisze przesuwne, ale wiadomo, że w okresie "tarasowym" raczej będą na stałe podciągnięte do góry. Nic lepszego nie wymyśliłam :p

Fajnie, że wróciłaś na forum ze swoimi wnętrzami :D

Cześć Justynko :)

Wróciłam tylko na chwilkę ;)

Tam gdzie są przesuwne,żeby się gładko przesuwały mogą mieć max 35mm u niektórych producentów jest dostepna taka szerokość chociaż rzadko...

Ja mam zamontowane w świetle szyby i te 25 leciuteńko się przesuwają i w niczym nie przeszkadzają :no:

Poprzednio miałam zamontowane też wysoko bo się uparłam na 50mm i żałowałam bo jednak nie było to praktyczne... wiec teraz dałam w przesuwkach 25mm i jest ok :yes:

Pozdrawiam :bye:

Fajnie, że tak się da. Dzięki Ci serdeczne za praktyczne info :) W takim razie teraz muszę znaleźć inne przeznaczenie dla wnęki :p

Dom boski...Widzę przywiązanie do kilku elementów wystroju wnętrza ;) Ale odbieram to jako atut - rzeczy/materiały sprawdzone, lubiane...

Mam nadzieję, że pokażesz nam więcej, a ta "chwila" jest po to, że za jakiś czas pokażesz nam znowu coś nowego i równie pięknego :)

Karolina dom mega:jawdrop:

z zewnątrz wygląda jak z jakiegoś amerykańskiego teledysku - dosłownie jak w innym świecie - na pewno wyłamuje się z szarej polskiej rzeczywistości, otoczenie w okół domu ekstra - jak dojdzie trawka będzie filmowo.

Środek klasyka - ale nie nudna i pstrokata - taka stonowana i nienachalna. Pewnie powierzchnie w domu są gigantyczne - gdzie tak duży stół ma jeszcze tyle wolnego miejsca z boku.

Czekam na więcej fotek - gratulacje. Jest pięknie.

Tomek, pewnie się dało, my to na tamtym etapie odpuścilśmy ten temat, ale z pewnością byłby to wizualny plus :yes:

Wasza wina pewnie jest znikoma, architekt powinien zaplanować inne rozwiązanie.

Przecudowny, duży fix w łazience. Jakiej firmy macie stolarkę?

Edytowane przez tomekwa

Magda_lena85 Ogromne dzięki za tyle miłych słów :hug:

Dom rzeczywiście jest przestronny i to "na żywo" zdecydowanie bardziej niż na zdjęciach, szczególnie salon, w którym stojące gigantyczne sofy na zdjęciach sprawiają wrażenie,że jest mało miejsca :rolleyes:

Pozdrawiam serdecznie :hug:

tomekwa

Okna są w większości PCV wykonane przez lubelską firmę na profilach Schüco ze względu na gabaryty przeszkleń także tych przesuwnych tarasowych w sypialni i salonie gdzie drzwi przesuwne mają 4m wszędzie praktycznie są szyby bezpieczne. Natomiast w salonie wysokie okna są na profilu aluminiowym, pakiet 3 szybowy, wszystkie okna od tego samego producenta. w całym domu wszytkie okna sięgają do podłogi czyli kwestie parapetów mieliśmy z głowy ;) jedynym wyjątkiem jest podłużne okno w dolnym wc.

Pozdrawiam :bye:

witam się i ja :)

podoba mi się rozwiązanie karnisza w sypialni, że jest zabudowany do końca ściany i od dołu :)

dokładnie tak samo zrobiłam u siebie i bardziej mi się to podoba :) u córeczki już tak nie chciałaś?

możesz mi powiedzieć coś o tych żaluzjach? one są montowane na ramie okna? przykręcone śrubkami do okna?

tak pytam, bo jestem zielona w tym temacie :-P

Cześć Karolina :)

U Julki tak nie robiłam bo początkowo w miejscu gdzie są szafa i regał miała być mini garderoba, murek w kształcie odwróconej litery u i podwójne łamane białe drzwi które po otwarciu stworzyły by duży otwór i rodzaj szafy do której można wejść stąd też kabelek nad szafami bo miało być tam światło, ostatecznie na ten moment zrezygnowaliśmy z tego ale do wykonania na kiedyś... ;) tedy i tak zabudowa karnisza pójdzie do poprawy bo obudowa jakgdyby wchodzi do tej przestrzeni ;)

Coś podobnego jak tutaj ;)

http://img908.imageshack.us/img908/3492/yIve0i.jpg

Żaluzje montowane do dołu górnej ramy okna, nawiercane, w jaki dokładnie ekipa to robiła nie wiem.

Żaluzje uwielbiam, rolet już nie znoszę..... to, że dzięki minimalnemu przekręceniu żaluzji mam jednocześnie w domu jasno, widzę chociaż trochę co się dzieje na zewnątrz i nikt mnie z zewnątrz nie widzi, dla mnie bezcenne.

W roletach opcja albo jesteś na widoku albo totalnie zasłonięta... dla mnie odpada ;)

Pozdrawiam serdecznie :bye:

właśnie takie mini garderoby też będę mieć u dzieciaków :) świetnie to wygląda - kiedyś natrafiłam na to właśnie zdjęcie i odleciałam :) :)

czyli jednak się nawierca ramy :( właśnie tego chcę uniknąć za wszelką cenę a mieć żaluzje - pozostaje mi tylko montaż w suficie więc chyba