pestis94 02.10.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie Mam Pytania do ludzi którzy mieli kiedyś doczynienia z piecami akumulacyjnymi lub mają o nich jakieś pojęcie. Otuż od niedawna mam małe mieszkanko 22m2 na którego stanie jest piec akumulacyjny "DIMPLEX WMS718N". I co do niego moje pytania brzmią: 1. Jakich rachunków mogę się spodziewać przy korzystaniu z niego? 2.Jak go nastawić żeby temperatura w mieszkaniu była w granicach 18-24 stonie? do pytania załącze zdjęcie z regulatorami gdyż dla mnie to jest czarna Magia Na koniec podam jeszcze link do opisu i danych technicznych pieca -http://www.e-bhu.pl/prod/96/piece-akumulacyjne/statyczne/piec-akumulacyjny-statyczny-z-czujnikiem-ciepla-w-rdzeniu-wms-718-dimplex-255-kw-80.html Za wszelką pomoc z góry dziękuje Edytowane 2 Października 2014 przez pestis94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.10.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 z tego co zrozumialem po spojrzeniu w instrukcjein... moc ładowaniaout... szybkosc oddawania ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestis94 02.10.2014 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 No ok. A orientuje sie ktoś jakie mi przy tym piecyku rachunki za energie wyjdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobli 02.10.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 No ok. A orientuje sie ktoś jakie mi przy tym piecyku rachunki za energie wyjdą? Myslę że Liwko będzie wiedział, On wie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.10.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Myślisz że wiemy jak wygląda Twoje mieszkanie? Ile może kosztować ogrzanie tak malej powierzchni 1-2 tys. rocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 04.10.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 (edytowane) Ja wiem - to "małe mieszkanko 22m2" potrzebuje 200kWh/m2 zatem zapotrzebowanie wynosi 4400kWh - koszt policz sobie mnożąc to przez cenę prądu w taniej taryfie (zakładam, że taką masz). Edytowane 4 Października 2014 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts